Purcari a achiziţionat 10% din platforma 8Wines

S.B.
Piaţa de Capital / 14 mai 2021

Purcari a achiziţionat 10% din platforma 8Wines

Purcari Wineries Plc a anunţat astăzi încheierea tranzacţiei de investiţie în participaţia minoritară la 8Wines.com, o platformă online de vânzare a vinurilor, care demonstrează un ritm de creştere accelerată, potrivit unui comunicat al companiei publicat pe site-ul BVB.

Ca parte a tranzacţiei, Purcari, care va fi primul investitor din extern în capitalul companiei, a achiziţionat 10% din afacere, având opţiunea de a-şi spori participaţia la o evaluare predefinită, într-o perioada determinată de timp.

Lansată în 2015 de către Vasily Dinkov şi Sergey Nekipelov, 8Wines şi-a pavat drumul spre a deveni unul din liderii comerţului online de vinuri premium în Europa. Compania a înregistrat venituri de 1,5 milioane euro în 2020, în creştere de 2,9 ori an de an şi planifică să atingă vânzări de 4,5 milioane euro în 2021. Afacerea este una profitabilă.

8Wines oferă consumatorilor o gama largă de vinuri premium, inclusiv vinuri rare, precum şi un service impecabil. Compania atrage prin condiţîi de expediere foarte competitive şi rapide, livrănd în peste 40 de pieţe, în special din Europa, dar acoperind şi destinaţii îndepărtate precum Australia şi Singapore. 8Wines asigura prin centrul logistic din Praga, Republica Cehă, o activitate operaţională eficientă, ceea ce ii permite companiei să ofere clienţilor servicii excelente la preţuri atractive, lucru reflectat într-un scor înalt de satisfacţie a clienţilor de 4.84/5.00 pe Trusted Shops.

Eugen Comendant, Directorul Operaţional Purcari a comentat: "Am testat serviciile 8Wines că şi consumatori de rând, precum şi că furnizori, şi am rămas extrem de impresionaţi de acestea. Vasily şi Sergey au construit o afacere şi un service extraordinar, cu un potenţial enorm de creştere. Pe lângă faptul că investiţia este una foarte atractivă pe cont propriu, vedem şi un avantaj strategic semnificativ pentru Purcari, în construirea capabilităţilor noastre de ecommerce, care sunt cruciale în realitatea post-Covid. În calitate de investitor minoritar, ne-am angajat să respectăm autonomia managerială a 8Wines, aducând în acelaşi timp o perspectiva valoroasă din viziunea unui producător de vinuri, în beneficiul tuturor clienţilor şi furnizorilor".

Vasily Dinkov, Directorul Executiv şi Co-fondator 8Wines a adăugat: "Suntem încântaţi să-i salutăm pe Purcari în calitate de investitor şi aşteptăm cu nerăbdare să punem capitalul şi expertiză adusă de ei în beneficiul clienţilor noştri. În ultimii ani, 8Wines a demonstrat o rată de creştere excepţională printre distribuitorii online de vinuri în Europa. Pandemia a impactat comportamentul consumatorilor, accelerând tranziţia dramatică către obiceiuri de cumpărare online. Cu expertiză noastră tehnologică vastă, structura operaţională eficientă şi obsesia de a face consumatorul fericit, suntem bine poziţionaţi pentru a construi un lider global al comerţului online de vinuri, o piaţă care se află încă la o etapă incipientă. Parteneriatul cu Purcari ne aduce cu un pas mai aproape de această viziune".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb