PUTEM DORMI LINIŞTIŢI BNR are răspunsuri pentru diferenţa dintre cifrele sale şi cele ale ANI

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 septembrie 2016

BNR are răspunsuri pentru diferenţa dintre cifrele sale şi cele ale ANI

Actualizare 13:15 Banca Centrală: "Datele publicate de ANI nu diferă de datele privind veniturile curente făcute publice de BNR"

Banca Naţională a României (BNR) precizează, într-un comunicat trimis redacţiei, că datele făcute publice de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) privind veniturile cuprinse în declaraţiile de avere ale conducerii BNR sunt venituri nete anuale totale şi că acestea nu diferă de datele privind veniturile curente făcute publice ieri de Banca Centrală.

Instituţia menţionează: "De exemplu, în ceea ce priveşte conducerea executivă a BNR (guvernator, prim-viceguvernator, viceguvernatori), veniturile din declaraţia de avere cuprind totalitatea veniturilor obţinute în anul 2015. Aceste venituri anuale totale nete sunt prezentate defalcat în comunicatul CA al BNR din 1 septembrie, după cum urmează:

- Veniturile lunare nete standard ale conducerii executive a CA (salariul net lunar şi indemnizaţia lunară netă primită în calitate de membru al Consiliului de Administraţie) înmulţite cu 12 luni; indemnizaţia anuală de vacanţă in cuantum de 100% salariu lunar net (fără indemnizaţia de membru CA); alte drepturi băneşti, acordate anual, în cuantum total de maximum 1,6 salarii lunare nete (fără indemnizaţia de membru CA); participarea la profitul realizat de BNR în anul precedent (100% din venitul lunar); indemnizaţia de pensionare obţinută în 2015 (numai în cazul dl. Guvernator, Mugur Isărescu, care a împlinit vârsta de pensionare în iunie 2014).

- Prin adunarea acestora se obţine venitul net anual total."

BNR mai susţine că veniturile nete anuale totale, împărţite la 12 luni, nu reprezintă veniturile nete lunare standard, pentru că suma rezultată nu se obţine în fiecare lună, fiind doar o medie aritmetică. Potrivit Băncii Centrale, această medie aritmetică poate cuprinde venituri ocazionale fără caracter repetitiv (cum ar fi indemnizaţia de pensionare) sau participarea la profit (care depinde de rezultatul exerciţiului financiar anual).

Toate sumele anunţate public în euro pentru facilitarea comparaţiilor s-au obţinut prin conversia la un curs de 4,5 lei pe euro, precizează BNR.

(I.S.)

----------

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României (BNR), a spus, ieri, explicit, că venitul mediu anual (care include toate drepturile băneşti acordate de bancă) al Guvernatorului BNR Mugur Isărescu a fost, anul trecut, circa 16.000 de euro.

Agenţia Naţională de Intergritate (ANI) a publicat, ulterior, declaraţia de avere a Guvernatorului, care arată un venit anual de 1.144.069 lei, adică peste 21.000 de euro/lunar.

Din nou, observăm că cifrele BNR nu coincid...

Contactat, ulterior, de ziarul BURSA, domnul Dan Suciu a lămurit problema - restul de aproximativ 5000 de euro (peste cei 16.000) pe care Mugur Isărescu i-a încasat anul trecut vin din unele tranşe aferente indemnizaţiei de pensionare.

Dan Suciu ne-a declarat: "Guvernatorul a solicitat, în 2014, când a împlinit vârsta de pensionare, indemnizaţia care i se cuvenea potrivit legii. A încasat aceşti bani în mai multe tranşe, în 2014 şi 2015. În acest an, nu vor mai apărea sume în plus peste cei 16.000 de euro de care v-am spus".

Aha...deci diferenţa dintre cifrele BNR şi cele ale ANI vin din indemnizaţia de pensionare. Deşi întrebarea ziarului BURSA din cadrul conferinţei a fost destul de clară - "Ne puteţi spune, anul trecut, care a fost venitul total al domnului Guvernator, cu toate drepturile băneşti?"-, domnul Suciu nu a menţionat de această indemnizaţie, pentru simplul motiv că ea nu poate fi solicitată şi a doua oară.

Doar că...mai e ceva: Referitor la indemnizaţia de pensionare, pe site-ul BNR scrie: "La încetarea contractului individual de muncă, potrivit prevederilor art. 56 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, salariaţii Băncii Naţionale a României beneficiază de o indemnizaţie de pensionare, egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit, cu condiţia ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără întrerupere, minimum şase ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condiţiilor legale de încetare a contractului individual de muncă".

De aici tragem concluzia că domnul Isărescu a încasat o îndemnizaţie de pensionare de circa 114.000 de euro.

Însă tot de aici se naşte şi întrebarea "Cum a solicitat această indemnizaţie dacă încă activează în baza unui contract individual de muncă?"

Răspunsul lui Dan Suciu a venit imediat: "Domnul Isărescu a solicitat indemnizaţia în 2014, când i se încheiase mandatul. Tot atunci a împlinit şi vârsta de pensionare. Ulterior, a fost numit din nou Guvernator şi a încheiat un nou contract individual".

Aşadar, ne-am lămurit şi cu acest aspect.

Putem dormi liniştiţi!

Opinia Cititorului ( 74 )

  1. Emilia Olescu, tonul in care ai scris ca poti dormi linistita arata ca nu ai toti boii acasa. [...] Nici daca ti se spune ca 1+1=2 tu nu vei crede. Tot ce ai scris despre BNR este fals, este tendentios, este neprofesionist. Esti buna de ziaristica penala, a santajistilor care duc campanii de defaimare in presa, nu de relatari profesioniste. Toate nelamuririle tale sunt raspunse: salariul lui Isarescu este de 16 mii de euro pe luna. Indemnizatia de pensionare a fost esalonata timp de doi ani, 2014 si 2015 [...].

    1. Dupa cum vezi, cand calculeaza veniturile totale anuale ale lui Isarescu, pentru BNR 1+1=1,5, iar nu 2. Iar tie nu-ti e rusine nici cand minciuna e negru pe alb.

      Pentru ca de la 13 800, la 16 000 si acum la 21 000, parca ar fi, totusi, unele mici diferente aritmetice, in euro. 

      Si fiecare dintre aceste 3 cifre sunt "raspunse" la una si aceeasi intrebare.

      Tu ai la tine acasa toti boii. 

      BNR duce o campanie de autodefăimare. Comuniștii sunt obișnuiți să mintă și să încalce legea.

      Au încercat s-o respecte și s-au încurcat în minciuni,

      La fel pățesc și postacii bancarzi, mincinoși psihopați. 

      Nu vezi ca ești spălat pe creier? Du-te si tratează-te

      Postac din bnr sau al lui groh-groh,mereu ai ceva cu redactorii,vrei sa abati atentia de la adevarul din cocina voastra urat mirositoare.

      Adevarul este unul singur! BNR a mintit din nou!! De ce ieri nu a raspuns sincer Suciu la intrebarea ziaristei? Din cate citesc, intrebarea era destul de clara - venitul total anual al lui Isarescu pe 2015. De ce a "scapat" 60.000 de euro? Se bazau pe tacearea ANI si pe prostia ziaristilor? Iata ca ANI i-a tradat, a publicat adevarata cifra, iar ziaristii s-au prins imediat! Bravo lor!! Rusine BNR!!

      asta imi suna a hartuire si defaimare de jurnalist. Emilia Olescu, cred ca ar trebui sa faci o plangere penala impotriva individului de mai sus. ca unii au inceract sa puna pumnul in gura jurnalistilor incomozi stim, dar asta in tarile unde functioneaza clanuri mafiote. vezi cati jurnalisti morti in Ucraina, Rusia, Kazakhstan, etc. dar aici discutam de Banca Nationala si Isarescu, m-as fi asteptat ca cei care ii apara sa se comporte mai elegant. sau nu?

      Prejudiciul statului roman in cazul MICROSOFT a reprezentat cam veniturile lui Isarescu (21.000 euro/luna) PENTRU 240 DE ANI. Cautati numarul de articole din acest ziar referitor la acel prejudiciu si numarul de articole cu salariul lui Isarescu. Asta spune cam tot despre ziaristi.

      Corect, la fel ar trebui sa faca si Hostiuc, Popa, Dinu, Balan si restul jurnalistilor amenintati si defaimati de vagabonzii GCCC !

      Articol eliminat, conform regulamentului.

      Da, si eu sint surprins de josnicia postacilor bancari. Dar si mai uluit sint de cascada de minciuni care se pravale din BNR. Pe zi ce trece, josnicia si minciunile se aduna intr-un singur afluent al Dunarii.

      DNA-ul anchetează selectiv. Fraudacii din dosarele Microsoft si EADS au rămas cu banii și cu libertatea. Au pierdut puțin la faimă.

      Vine dosarul Apple prin care se vor albi toti banii negri si acelasi DNA se va ocupa de BNR, desi sunt sectii diferite ale aceleasi structuri.

      Mitele de 7 lei sunt mult mai pe placul directiilor anticoruptie. 

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Tantalaule, daca ceea ce i-ati facut voi lui Moise Guran di Anei Birchal nu a avut nici o consevinta cu atat mai putin criticareaunei angajate bursa cu interese in domneiul financiar se va lasa cu ceva.

      Domnule MAKE, as dori sa imi spuneti, poate ca si altii sunt interesati, de ce doriti ca acest ziar sa il transformati in unul de cancan? Chiar merita sa scrieti 1.000 de articole pe tema salariului lui Isarescu si daca acesta a fost sau nu de 13.000 sau 21.000 de euro/luna? Eu m-am uitat la profitul BNR si acesta a fost de 735 milioane lei in 2015. Oare care a fost profitul la CFR sau Posta Romana, unde directorii ajunsi pe filiera politica castiga cate 15.000 de euro/luna? Domnule MAKE cate articole ati scris despre faptul ca un simplu membru CA la Electrica primeste 7.300 de euro pe luna, sau la Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati 5.000 de euro/luna?

      toata media fierbe din cauza prostiilor de comunicare de la BNR si tu intrebi un jurnalist de ce ii pasa de subiect?

      Da si eu sunt surprins ca domnu' Make vede numai atacurile "postacilor bancari". Cand postacii dovediti ai GCCC injura, ameninta cu bataia sau se exprima ca la usa cortului, e "libertate de exprimare":))))))))

      ...au reinceput cu amenintarile de ordin legal: plangeri penale, procese, reclamatii, etc. Ciorba reincalzita. Pesemne ca Gavroche Necula a ramas iar fara "inspiratie" cand le-a scris scripturile.

      Vad ca cele ce pentru mine sint lucruri serioase, pentru tine sint de "can-can".

      Bine.

      As dori sa-mi spui, poate ca si altii sint interesati, daca nerespectarea legii de catre Banca Nationala a Romaniei este un subiect de "can-can", atunci care sint acele lucruri pe care le consideri serioase? 

      Domnule, eu nu folosesc Facebook decit pentru jocuri si prin urmare habar n-am ce se petrece pe vehicolele de socializare ale diverselor grupuri. Si nici nu ma intereseaza.

      Eu vad ce se intimpla pe site-ul BURSA si nu accept sa-mi importati aici deseurile de prin alte parti. 

      Daca vreti sa dati replici la amenintari si insulte proferate prin alte parti, n-aveti decit sa o faceti acolo, nu aici.

      Daca incalcarea legii inseamna nepublicarea unor venituri, care pana la urma s-au dovedit a nu fi de nivelul celor incasate de Guardiola la Manchester City atunci chiar pot afirma ca este can-can.

      Eu sunt convins ca exista subiecte de natura economico-financiara care tratate in mod corespunzator ar aduce o crestere a culturii financiare a cititorilor. Nu spun ca nu trebuia sa atrageti atentia asupra incalcarii unor prevederi legale, insa la urma conteaza si cat de mult impacteaza aceasta incalcare buna functionare a entitatii sau a sistemului. Va doresc o seara placuta! 

      Eu intreb de ce devine obsedat si paranoic din cauza unui subiect fara miza pentru economia nationala sau pentru obiectivele entitatii sau a sistemului financiar. Asta intreb ! E GREU ?

      BNR e guvernata de 26 de ani de unul pus Petre Roma via Virgil Măgureanu.

      Subiectul e fără miză din perspectiva securiștilor siguri că nu vor pierde nimic.

      Puteți să luați în considerare și versiunea probabilă. Se năruie sistemul. 

      Eu cred ca este mai interesant pentru cei care vor sa il schimbe pe Isarescu si pentru ca nu se pot lega de performantele BNR se leaga de alte aspecte. Nu conteaza cine la pus si nici nu conteaza in sens negativ ca are experienta ca si guvernator. Pana la urma nu conteza nici daca este Isarescu guvernator. Insa daca va fi pus unul care sa isi aduca toate neamurile prin BNR, atunci va fi vai si amar...

      "2.8. Iti tai degetele (raspuns la opinia nr. 2.7 )

      (mesaj trimis de Dani , in data de 28.12.2015, ora 16:09) 

      O sa te prindem si o sa ti taiem degetele alea spurcate care scri" 

      Doar asa o mostra pe care am gasit-o in arhiva personala, luata de pe site-ul Bursa, maestre. Va mai dau postaceli din astea "serioase si decente" puse de postacii GCCC, sau o sa spuneti ca "import deseuri"?

      Am si cu jidani, hoti, sclavi la adresa jurnalistilor anti -DIP, am si cu "betivi, curve, putori, ploditori" la adresa tinerilor care isi doresc un credit pentru casa, am un intreg dosar. Din ce categorie vreti sa mai cititi? Culmea, mesaje peste care nici un redactor vigilent nu si-a aruncat ochii. In schimb s-a cenzurat imediat o gluma vis-a-vis de etilismul unui lider GCCC, chiar daca nu s-a dat nici un nume direct, doar o aluzie.  

      Adica de ce nu va faceti ca nu vedeti incalcarea legii?

      make, mai taci din gura ca ai fost distrus in editorialele tale de catre comentatori

      esti fals, prost informat si ai pierdut toate dezbaterile

      toate argumentele tale au fost demonstrate ca false 

      Te oftica Make? E greu de distrus, n-ai cu ce.

    Aha, dar daca tot vorbim de bani si de legi, de ce nu face jurnalista o ancheta vis-a-vis de sumele colosale de bani care se invart in jurul unor asa-zise asociatii de "protectia clientilor". De gen AURSF sau GCCC, unde, la o cautare sumara, gasesti, in patrimoniul "liderilor" vilisoare prin Voluntari sau Bragadiru, terenuri, casute de inchiriat prin Tg. Mures sau Dristor, vacante exotice, apartamente de lux prin Herastrau si alte "maruntisuri" din astea? N-ar fi interesanta o ancheta despre mafia din spatele asa-ziselor asociatii pro-consumatori? Eu zic ca da ;)

    1. Nu este interesant. S-ar supara sponsorii.

      Ce tare! Îți răspunzi singur!

      Asa este, AURSF si GCCC sunt alte doua banci nationale ale Romaniei si liderii lor trebuie sa-si publice si ei averile, nu doar Isarescu. Nu trebuie sa stabilim, odata si odata, care este mai imoral, AURSF, GCCC sau BNR?! Eu zic ca da ;)

      Subiectul articolului este minciuna în lanț a BNR, instituție a statului român în care niște funcționari publici își fac de cap.

      poti sa ma anchetezi pe mine, am o garsoniera de 42mp in Rahova, pt care mai am de platit 95 de mii de CHF , dupa ce am achitat vreo 40.000 in ultimii 8 ani. si azi imi intra dosarul in comitet cu propunere de executare silita. la Credit Europe Bank. ancheteaza asta, postacule!

      E vorba de moralitate taticule, dar asta nu intelegeti voi postacii GCCC/AURSF/Parakletos. Nu poti sa ceri moralitate de la unii cand tu te lafai in averi stranse pacalind creduli sau din spagi de pe la speculanti imobiliari. Nu poti cere moralitate si cinste cand tu te prezinti drept "amarat furat de banci" care vrea ca altii sa contribuie la plata datoriile lui, iar tu tragi Range Rover-ul in garajul vilei, asa cum e cazul "pretenului" Voievozeanu.

      Treaz la ora 3? Lucrezi la predica pentru maine?

      Postacii bancari vorbesc despre moralitate.

      despre ce avere vorbesti? mi-a venit notificare sa platesc 1100 CHF in 5 zile, dupa ce ca am o rata de 400 CHF pe luna pt o garsoniera. ca mine sunt multi, despre ce avere bati tu campii pe aici?

      Postacii bancari isi castiga existenta facand ceva: postand. Nu stau cu mana intinsa la pomeni si gratuitati!

      Postacii bancari sunt niste mincinosi psihopati lipsiti de moralitate.

      E treaba lor ca au fost cerșetori și au ajuns postaci psihopați. 

      La mine era ora 1! :))

    114000 euro indemnizatie de pensionare......si, acest personaj, Cizmarescu, va incasa pensie de la fondul de pensii, asa ca muritorii de rând, cu pensii de 1000 de lei?? Dar indemnizatia din ce fond i s-a plătit amărâtului?

    1. Profitul BNR ☺

      Nu muncesc ei pentru tara?  

      Se pare ca nu in exclusivitate.

    Unde este DNA? Daca se lauda ca nu beneficiaza de pensie,in marinimia(de fapt nimicnicia)lui ,de ce ridica bonusul de pensionare ? O vesnica minciuna.

    1. Cristi C ne-a înnebunit că tata lui, Isărescu, nu și-a depus dosarul. Eh, tocmai a declarat o indemnizație de pensionare deși e angajat.

      După legea dării în plată, după nedeclararea veniturilor, după ceața din jurul rezervei de aur, BNR e dezbrăcată de propaganda pe care și-o plătește singură.

      Isărescu o are mică. 

      Ar trebui să știi diferența dintre pensie și indemnizația de pensionare. Prima, dacă vorbim de pensia obligatorie din sistemul public, este un venit pe viață garantat. Se acordă în fiecare lună.

       

      Indemnizația de pensionare din contractul colectiv al BNR este un bonus. Unele firme acordă bonusuri pentru angajații cărora li s-a născut un copil, care s-au căsătorit sau care au împlinit vârsta onorabilă de pensionare. Este un premiu pe care angajatorul se oferă să îl dea angajaților. Nu este un drept al lor câștigat prin contributivitate. 

       

      Deci, faptele rămân. Isărescu nu este pensionar al statului român. BNR, ca angajator independent, are tot dreptul din lume să dea bonusuri pentru evenimentele importante din viața angajaților. 

      De ce nu îți cauți și tu un angajator generos cu angajații? 

      OK, as vrea sa utilizez ceea ce spui drept informatie certa. Pentru ca, la prima vedere, este anormal un bonus de pensionare acordat cuiva care nu este pensionar.

      Eu sunt angajatorul meu si sunt cat se poate de generos cu mine.

      Nu inteleg de ce functionarii publici sunt generosi pe banii mei. 

      Cristi c, aceasta a fost cea mai buna interventie a ta de pana acum. Multumesc

      Intr-adevar, in viata mea n-am postat ceva mai bun.

      Lucrez la un monopol de stat si-mi dau toate bonusurile care se acorda in companiile private pentru ca asa e normal sa ne raliem la metodele moderne de motivare a personalului pe banii contribuabililor. 

      Mesajul 4.6 nu apartine cititorului Cristi C

    ''''''NICI IN MOMENTUL DE FATA EU NU IL CRED PE ACEST GUVERNATOR MINCINOS'"'DATORITA LUI ROMANIA A SARACIT'''''

    eu nu mai inteleg nimic. pana acum Dan Suciu s-a dat cu capul de toti peretii sa ne convinga ca Isarescu nu are nicio treaba cu pensionarea, pensia ori banii de aici. acum aflam ca a luat o indmenizatie de pensionare. domnule Suciu, dumbeavoatsra ce parere aveti despre calitatea comunicarii pe care o faceti din pacate in detrimentul Bancii Nationale? sunteti multumit de dumneavoastra? pentru ca pur si simplu nu mai sunteti credibil. ati facut o figura frumoasa la Guvern, dar cand reveniti la BNR, sunteti un comunicator balbait. aveti un manager care sa va evalueze? si e multumit?

    Se vorbeste despre venitul NET si nu cel BRUT.

    Cand se face comparatia cu alte state acolo se sepcifica venitul BRUT.

    Oare de ce? 

    Ce mai faceti postacbancilor?

    V-a ramas zambetul vopsit pe obraji? 

    Nu mai aveti viers? 

    Ochii mijiti in soare?

    Bai, 21 000 ! 

    1. Bail in 20 de euro pe xi. Si 90% reducere la notar pentru familiile Chirila, Microbu, Cristian, Carje, Necula, Cristofourakis, Bucataru, Melinte, Lungu, etc.

      Keep calm ca veti plati toate furtisagurile :-)))))))) ! 

      Esti multumit acum postacule? Asta-ti doreai sa citesti? 

      Din contră, vrem să fim mințiți, să ni se spună ca-s 5000 de notificari de dare in plata in conditiile in care procedurile au fost balmajite de evazionistul Biriș.

      Nu vrem sa stim de bail-in pentru ca este in vigoare si oricand banca insolventa iti poate taia accesul la bani.

      Banchherii fara caracter, ticalosi si escroci vor ca tu sa nu stii. 

      Zambet vopsit, ai pus tonomatul.

      Tu nu mai poti. 

    Cum sa incasezi de la angajator indemnizatie de pensioane daca nu-ti depui dosarul si nu esti declarat pensionar?! Ca Isarescu asa a declarat - ca a implinit varsta dar nu si-a depus dosarul de pensie...Adica ptr statul roman Isarescu NU e pensionar, NU incaseaza pensia cuvenita, dar de la BNR - unde ramine angajat (si inca in ce functie, mai sus nu se poate!) - Isarescu incaseaza indemnizatie de pensie?! Cum e posibil asas ceva? Mare are vreo alta institutie din Romania pensie proprie ptr angajatii sai, ca stat in stat?

    1. Isarescu a mintit tot timpul.

      Strategia acum e sa-l scoata pe Isarescu in media Fed si BCE. 

      Mai copchile, da, exista astfel de bonusuri peste tot. Bonus pentru botezul copilului, bonus pentru nasterea copilului, bonus la casatorie, bonus la implinirea a 10 ani de serviciu in cadrul firmei, bonus la atingerea varstei de pensionare si lista poate continua.

      Astfel de bonusuri exista in special acolo unde niste iresponsabili traiesc cu impresia ca li se cuvine.

      Taica meu are 60 de ani si lucreaza la o vulcanizare intr un oras uitat de lume. Angajatorul nu ii accepta concedi medical, are liber doar duminica, nu ii acorda si nici plateste zilele libere legal, etc. De ce nu pleaca? Ii e teama ca nu il mai angajeaza nimeni ca e prea batran. A facut armata in tinerete, dar oprea nu la promovat cat a fost ministru. Uneori nu cred ca o sa apuce sa se pensioneze pentru ca ziua lui de lucru, la 60 de ani, incepe la 6 dimineata si se termina la 6 7 seara. Daca are noroc sa se pensioneze

      Nu o sa ii plateasca nimeni bonus de pensionare.ce a facut isarescu este o magarie.

    Ce dezinformat sunt! Abia azi am aflat ca BNR si-a ales un nou guvernator de vreun an. Ca este tot cel vechi nu conteaza. Conteaza insa cum a fost ales. A organizat oare un interviu, a anuntat postul disponibil la AJOFM (institutie a statului specializata in intermedierea de locuri de munca), a apelat la vreo firma de head hunting, a organizat un concurs...?

    Sau locul de munca in acea institutie a statului a fost oferit pe baza de pile si relatii (ca de obicei in astfel de institutii)?

    1. Esti. Dar cat e cursul CHF cu siguranta stii. Vezi, dezinformatule, asta e explicatia de ce re uiti pe curs ca la butelie. Ca habar nu ai cine si cand a fist desembat guvernator BBR.

      [...] 

      A fost CENZURAT adevarul

      Keep calm ca zornaie catusele, speculantilor! :-)))) 

      Ar trebui sa-mi multumesti. Am eliminat expresii penale.

      De la celalalt caz, in care, intradevar, ti-a fost cenzurat abuziv mesajul "Din Ploiesti, pe Lamotesti, robule sa ne traiesti!" - si eu am recunoscut ca prostia asta nu era cazul sa fie eliminata - acum te simti incurajat sa postezi orice, chiar daca incalci legea. 

      Nu, nu-ti permit. 

      Si pe de alta parte, esti mataluta amabil sa explici care este acel "adevar cutremurator" din mesajul "Din Ploiesti, pe Lamotesti, robule sa ne traiesti!"?

      Hai, fa un dus si incearca sa fii civilizat! 

      Adevarul era ca unul dintre "liderii" GCCC e un betiv notoriu care se imbata regulat la o carciuma de pe strada Lamotesti, din Berceni. De aici concluzia ca unul dintre redactorii mataluta e pe felie cu stabimea GChf, stie exact despre ce si cine am vorbit si s-a grabit sa cenzureze ;)

      Si ce e atit de cutremurator "adevarul" asta?!

      Intr-o alta postare plina de patetism, te plingeai din nou de "cenzura" de la BURSA si afirmai ca "cineva trebuie sa spuna ADEVARUL"!

      Hai, spune, frate, adevarul, fara sa injuri, fara sovinisme! 

      Spune ADEVARUL!

      Abia astept! 

      Atentie, nu ma intereseaza ca cutare se imbata sau ca cutare face sex cu papadii si pui de gaina.

      Baga adevarul ala mortal, nu prostii! 

      Securistii nu sunt in stare să producă altceva.

      Isărescu nu poate fi contrazis de Piperea din cauza urechilor, de Zamfir din cauza investițiilor, de Isar din cauza soției, de Soviani din cauza felcerilor etc. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb