Radu Berceanu îşi va prezenta astăzi dosarul de la CNSAS

Ziarul BURSA #Politică / 30 august 2006

Ministrul Radu Berceanu, vicepreşedinte al Partidului Democrat (PD), îşi va prezenta astăzi dosarul de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). În data de 7 august, într-o conferinţă organizată la sediul PD, Radu Berceanu declara că nu înţelege de ce şi cine a decis clasificarea dosarului care i-a fost întocmit de securitate. "Secretizat? De ce? Al soţiei mele de ce nu a fost secretizat? Nici nu ştiam că a fost secretizat. Sunt curios să aflu de ce şi pe ce criterii", a spus ministrul, citat de Rompres.

Liderul democrat a afirmat că dosarul său este unul de urmărit, iar, până acum, nu a avut curiozitatea să afle ce este în el pentru că ştia ce conţine.

Berceanu a precizat că a consumat vreo două paste de pix scriind "răspunsuri la întrebări cretine" legate de intenţia sa de a fugi din ţară cu un deltaplan pe care vroia să-l construiască, după cum credeau securiştii, cu scopul de vinde în străinătate planurile avioanelor de la fabrica din Craiova, unde lucra.

În ciuda faptului că a fost luat în colimator de securitate, alături de soţia sa, liderul democrat a susţinut că nu se consideră un disident. Radu Berceanu a subliniat că nu are nici un fel de emoţii în legătură cu dosarul său care se află la CNSAS, arătând că securiştii nu i-ar fi cerut note informative, fiind de părere că aceştia urmăreau să-l acuze că este împotriva ordinii de stat şi drept.

Ministrul a relatat că era cunoscut în Craiova pentru că înjura regimul şi pe Nicolae Ceauşescu, rememorând o şedinţă de partid din 1981, când a fost solicitată excluderea lui din Partidul Comunist Român (PCR). "La final, m-am ales doar cu un avertisment", şi-a amintit Berceanu. Liderul democrat a mai spus că ultima dată a fost ridicat de securitate în octombrie 1989, moment în care i s-a făcut şi o "drăguţă de percheziţie la domiciliu".

Radu Berceanu a încheiat spunând că se bucură că a sosit momentul declasificării dosarelor "tuturor turnătorilor şi a celor care au făcut poliţie politică, pentru ca aceştia să fie trimişi în zona societăţii pe care o merită".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb