RADU GRAŢIAN GHEŢEA - PREŞEDINTE DE ONOARE AL ASOCIAŢIEI ROMÂNE A BĂNCILOR: "Preşedinţia ARB mi-a dat posibilitatea să mă definitivez ca bancher"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 mai 2015

"Preşedinţia ARB mi-a dat posibilitatea să mă definitivez ca bancher"

Sergiu Oprescu - noul preşedinte al Asociaţiei

Conducerea Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) a fost schimbată, ieri, după ce mandatele unora dintre membrii Consiliului Director au expirat.

Noul preşedinte al Asociaţiei este Sergiu Oprescu (şeful Alpha Bank), mandatul domnului Radu Graţian Gheţea de preşedinte al Consiliului Director al ARB ajungând la final.

Radu Gheţea, care a stat în fruntea ARB timp de cinci mandate, a precizat, recent, că, potrivit unor modificări ale statutului Asociaţiei, acesta nu permite ocuparea funcţiei de preşedinte pentru mai mult de două mandate consecutive.

Ieri, domnia sa, numit în funcţia de preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor, ne-a precizat: "Consiliul Director a fost refăcut, prin plecarea unora dintre noi, ca urmare a imposibilităţii de a mai candida la preşedinţia ARB, cum ar fi cazul meu şi al domnului Bunescu (n.r. Petre Bunescu, care a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Director al ARB).

Eu am 17 ani de activitate în Consiliul Asociaţiei, dintre care ultimii 15 - în funcţia de preşedinte. Acest lucru mi-a oferit posibilitatea să fiu în mijlocul problemelor în toţi aceşti ani, să particip la dezbateri şi la luarea de poziţii, fapt care, în plan personal, a avut două efecte - în primul rând, în mod normal, mi-a scurtat timpul liber şi în al doilea rând mi-a dat posibilitatea să mă definitivez ca bancher şi, în calitatea de conducător de bancă, să pot lua deciziile fiind mult mai bine documentat, datorită cunoştinţelor acumulate în toţi aceşti ani".

Domnul Gheţea a urat succes noii conduceri, adăugând: "În măsura în care opiniile mele vor fi considerate utile şi se va ţine cont de ele, voi participa la şedinţa Consiliului, fără a avea, însă, drept de vot.

Domnul Oprescu şi domnul Pârvu (n.r. Cătălin Vasile Pârvu, CEO Piraeus România, ales ca membru al Consiliului Director) nu sunt la primul contact cu activitatea Consiliului Director, iar cele două doamne (Gabriela Ştefania Gavrilescu, director general adjunct al BRD Groupe Societe Generale şi Luminiţa Delia Runcan, director general adjunct al Băncii Transilvania, numite în calitate de membri ai Consiliului Director) sunt persoane cu o bună pregătire profesională, care cred că se vor integra foarte repede".

Potrivit lui Radu Graţian Gheţea, problemele din sistemul bancar sunt destul de multe şi "nu prea este timp să se amâne discutarea lor", astfel încât noua conducere va trebui "să se arunce cât mai repede în vâltoarea acestor probleme".

În componenţa conducerii ARB rămân Laurenţiu Gabriel Mitrache (CEO Bank Leumi), Mirela Bordea (CEO Credit Europe Bank) şi Cornel Theodor Stănescu (director general adjunct Marfin Bank).

Vicepreşedintele Consiliului Director va fi desemnat de membrii Consiliului, în prima şedinţă, iar conducerea executivă este asigurată de Florin Dănescu, preşedintele executiv.

"Conducerea ARB va avea un rol proactiv în comunicarea cu stakeholderii sistemului bancar, pentru a îndeplini misiunea asumată de Asociaţia Română a Băncilor de a promova interesele membrilor săi şi de a contribui la dezvoltarea sectorului bancar", a declarat Sergiu Oprescu.

Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

Constituită în mai 1991 ca asociaţie profesională, ARB are 39 de membri - instituţii de credit cu capital majoritar privat sau de stat, sucursale şi reprezentanţe ale unor bănci străine.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ARB este o asociatie de trafic de influenta in vederea constituirii celui mai corupt si abuziv sistem Bancar din Europa. Bine ca am scapat de Ghetea dar problemele sistemului raman. Cineva va acorda credite preferentiale sau credite care de la inceput se stie ca nu trebuie returnate din banii deponentilor si asta nu este bine

    Niciodata in cariera matale n-ai sustinut bancile in fata BNR-ului pentru ca n-ai vrut sa ti se ia scaunul de sub fund.

    ce cauta in conducerea ARB un reprezentant al Credite Europe Bank, poate singura banca ce a ramas inflexibila la criza CHF-ului si a refuzat orice dialog cu clientii sai? poate ARB nu mai este reprezentativa ca institutie pentru sistemul bancar?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb