Radu Mazăre, condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare

Andi Moraru
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 17 mai 2018

Radu Mazăre, condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare

Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Constanţa, la şase ani şi şase luni de închisoare pentru că a vândut la un preţ subevaluat mai multe terenuri din Mamaia, prejudiciul ridicându-se la aproximativ patru milioane de euro. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa, informează News.ro.

De asemenea, instanţa a dispus achitarea acestuia pentru o infracţiune de abuz în serviciu.Totodată, societăţile judecate în acest dosar au primit în total amenzi penale care se ridică la un milion de lei. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit rechizitoriului, în 12 octombrie 2004, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării la un preţ derizoriu, consideră procurorii DNA, de 23,56 euro/m.p., a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 m.p., situat în staţiunea Mamaia.

Prin această faptă, procurorii anticorupţie au stabilit că a fost provocată o pagubă de 1.104.884,16 euro unităţii administrativ-teritoriale.

În luna iulie a anului trecut, Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, dar decizia nu este definitivă. În acest dosar au fost judecaţi foşti angajaţi din Primărie sau foşti consilieri locali. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro.

Radu Mazăre mai este judecat şi în alte dosare, acestea aflându-se pe rolul primei instanţei. Astfel, la instanţa supremă este judecat un dosar în care fos­tul primar al Constanţei este acuzat că a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte, conform surselor citate.

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a plecat în Madagascar la sfârşitul lunii decembrie. Atunci, el trebuia să se prezinte la Poliţia Constanţa, în cadrul controlului judiciar, dar a plecat în Madagascar, unde face demersuri ca să obţină azil politic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E nul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb