Raed Arafat se opune ieşirii din starea de alertă

A.D.
Miscellanea / 10 iunie 2020

Raed Arafat se opune ieşirii din starea de alertă

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, spune că e prematură ieşirea din starea de alertă şi se opune redeschiderii grădiniţelor, creşelor private şi after-school-urilor, măsură despre care susţine că nu s-a discutat în prezenţa sa şi a ministrului Educaţiei la şedinţa de marţi de la Cotroceni, citează Radio Europa Liberă.

În cazul în care parlamentul va vota împotriva prelungirii stării de alertă, consiliul de urgenţă are pregătit un plan B, susţine Raed Arafat.

Ieşirea din starea de alertă ar crea impresia falsă că nu mai există coronavirus, a avertizat secretarul de stat. El a spus că este necesară continuarea stării de alertă tocmai pentru ca autorităţile să aibă pârghiile necesare pentru a interveni pentru că, deja, oamenii nu mai respectă regulile, precizează sursa.

Raed Arafat a declarant: "Ar crea un mesaj care poate să fie perceput fals de populaţie. Populaţia poate să creadă că totul este perfect. Cel mai periculos lucru este mesajul pe care îl dăm populaţiei când luăm deciziile (...). Este prea devreme să ajungem la situaţia dinaintea virusului. Încă mai avem etape de relaxare şi încă mai avem acţiuni care trebuie să fie luate punctual. Este clar că la acest moment trebuie să continuăm cu măsurile compensatorii. Mască, distanţare, triajul la intrare în clădire, indiferent ce va fi după. Dar ne trebuie pârghiile care să ne permită să facem aceste lucruri cu eficienţă. Pentru că, vedeţi, lumea nu respectă toate regulile. Ieri şi alaltăieri am văzut la malul mării că lumea nu a respectat regulile".

Preşedintele Iohannis a anunţat marţi, după şedinţa cu premierul şi mai mulţi miniştri, că prelungirea stării de alertă este necesară pentru a putea gestiona mai departe pandemia de coronavirus.

Klaus Iohannis a anunţat şi noul set de măsuri de relaxare implementate după 15 iunie, precum redeschiderea mall-urilor, grădiniţele şi creşele private, sălile de fitness şi se vor putea organiza evenimente private cu un număr limitat de participanţii.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Politica unei tari nu ar trebui facuta de medici precum Arafat, Rafila, Cercel, Marinescu sau care or mai fi pe acolo... Nu-s votati de popor, n-au nicio legitimitate. Plus ca sunt sclavii corporatiilor..

    1. Primitiva opinie.

      Asa este.Politica unei tari nu trebuie facuta de specialisti.In cazul de fata,nu trebuie facuta de catre medici ci de catre pacienti ca tine.FIARA? Unde-i FIARA?Ce-ti mai face FIARA?

    N-a rezolvat 112 : te poziționează la fix numai dacă îi înjuri că nu-s celeriabili....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb