RAFILA: "Consecinţele pentru numărul mic de teste realizate săptămâna trecută se vor vedea peste 10 zile"

J.P.
Miscellanea / 2 decembrie 2020

"Consecinţele pentru numărul mic de teste realizate săptămâna trecută se vor vedea peste 10 zile"

Doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS şi candidat PSD la alegerile parlamentare, a declarat ieri seară, la RTV, că numărul mic de teste realizat săptămâna ce a trecut va avea efecte în perioada următoare, când s-ar putea să asistăm la o creştere a numărului de cazuri şi de pacienţi internaţi la terapie intensivă, conform G4media.

"Ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână, când s-a testat extrem de puţin şi consecinţa a fost legată de un numărul mic de cazuri care au fost identificate, nu că ele nu există, s-ar putea să aibă un răsunet mare peste o săptămână, peste 10 zile, şi să vedem foarte multe persoane internate în spitale, în secţiile de terapie intensivă, care vor fi depăşite, sau foarte multe decese. Deja vedem că astăzi am avut 200 de decese în condiţiile în care am avut tot mai puţine cazuri. Undeva nu se leagă lucrurile astea două şi din cauza asta cred că trebuie să ne revenim şi să facem lucrurile aşa cum trebuie. Adică partea de sănătate publică să funcţioneze, să facă anchete epidemiologice, să testeze pe toţi cei care trebuie testaţi şi atunci să ştim exact care e situaţia şi pe de altă parte o să reducem şi transmiterea. Dacă nu îi identificăm pe cei infectaţi transmiterea va continua şi consecinţele vor fi serioase", a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a mai spus că nu se poate şti care va fi situaţia epidemiologică la jumătatea lunii decembrie şi de aceea nimeni nu poate promite că nu se vor impune noi restricţii:

"Ceea ce se va întâmpla la jumătatea lunii decembrie va fi legat de lipsa de organizare şi de seriozitate în ceea ce priveşte anchetele epidemiologice şi procedurile care trebuiau respectate în această perioadă. Dacă în această perioadă nu facem ce trebuie, după alegeri am putea să asistăm la măsuri mult mai severe şi lucrul ăsta nu cred că este de dorit de nimeni. (...) Măsurile sunt cerute de situaţia epidemiologică. Se pare că aceia care spun că da, nu vom introduce niciun fel de măsuri, spun lucrul ăsta doar din punct de vedere electoral, pentru că nu ai de unde să ştii care va fi situaţia epidemiologică la mijlocul lui decembrie", a mai declarat Alexandru Rafila.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Avem alegeri in cateva zile. Acest comunicat e doar campanie electorala. Nu trebuie sa fie reprezentatul unei tari la OMS ca sa trag concluzia ca la putine teste se gasesc putine cazuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb