"Raiffeisen" preia active "Volksbank" de aproximativ un miliard de euro

V.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 iunie 2013

"Raiffeisen Zentralbank" Austria (RZB) va prelua de la "Volksbank" active de aproximativ un miliard de euro - credite corporate din Austria şi alte ţări - tranzacţia necesitând aprobarea Autorităţii Federale pentru Concurenţă de la Viena.

Raiffeisen a informat: "În cadrul negocierilor privind restructurarea Volksbank, din februarie 2012, RZB a convenit să preia active VBAG (n.r. Volksbanken AG) în valoare de aproximativ un miliard de euro. Astfel, ar trebui să rezulte degrevarea capitalului VBAG".

Cele două bănci au selectat o primă tranşă de active, care urmează să fie transferate la "Raiffeisen Bank International" (RBI).

"Volksbank" şi RZB vor continua negocierile în următoarele săptămâni, după care vor lua o decizie în privinţa restului activelor. "Raiffeisen" ar putea prelua şi alte credite ale clienţilor VBAG din Austria şi de pe plan internaţional, precum şi o parte din afacerile internaţionale de leasing ale "Volksbank".

"Volksbank" deţine în România active de circa 4 miliarde euro. Banca austriacă trebuie să vândă până la sfârşitul lui 2017 subsidiara din ţara noastră, conform planului de restructurare a instituţiei, aprobat de Comisia Europeană, care prevede şi renunţarea la alte active.

În luna octombrie 2012, controlul "Volksbank" România a fost transferat către vehiculul "VBI Beteiligungs", în contextul vânzării diviziei "Volksbank International", fără subsidiara din România, către "Sberbank" Rusia.

"Volksbank" deţine 51% din acţiunile "VBI Beteiligungs", iar "DZ Bank" AG/"WGZ Bank" AG din Germania şi BPCE din Franţa au în proprietate, fiecare, 24,5%.

"Volksbank" a intrat pe piaţa din România în anul 2000.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am vazut azi un clasament conform caruia Volksbank e pe locul 8 in Romania, dupa active, in fata unor colosi ca ING sau Bancpost. Poate ca, daca lucrurile merg tot asa, cei de la centru se vor razgandi in privinta renuntarii la subsidiara de la noi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb