RALUCA PRUNĂ, BILANŢUL ANULUI 2016: "Mi-aş fi dorit ca mesajul echipei guvernamentale să fi ajuns în mai mare măsură la publicul pe care l-am servit"

Vlad Giurgiu
Politică / 31 decembrie 2016

Raluca Prună

Raluca Prună

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a publicat astăzi, într-un mesaj pe Facebook, o retrospectivă asupra mandatului său. Aceasta a scris că şi-ar fi dorit ca mesajul echipei guvernamentale să fi ajuns în mai mare măsură la publicul pe care "l-a servit", iar miniştrii să fi explicat mai bine "ce şi cât făceau, cât şi cum reparau greşelile de sistem acumulate în ani".

Demnitara a declarat: "Anul trecut, într-o vineri, pe 31 decembrie, tot pe la ora aceasta, eram în birou la Ministerul Justiţiei, în aşteptarea listei cu lucrări ştiinţifice elaborate in penitenciar. Listă pe care conducerea de la acel moment a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor amâna cu obstinaţie să o trimită".

Legat de activitatea sa, în apropiere de finalul mandatului, aceasta a scris: "Acum e o vreme a bilanţului. Cum a fost anul 2016 si ce am reuşit să fac? La ce au folosit multele nopţi târzii la minister, miile de ore de muncă, zecile de ore pe drumurile patriei intre penitenciare, instanţe, parchete, birouri de probaţiune, sutele de ore pentru avizarea actelor normative înainte sa intre în şedintele de guvern cu avizul de legalitate, alte sute pentru proiectele ministerului sau alte câteva sute in întâlniri de lucru? Răspunsul e mai complex decât mi-aş dori, dar voi încerca să-l dau cu onestitate".

"Mi-aş fi dorit ca mesajul echipei guvernamentale din care fac parte să fi ajuns în mai mare măsură la publicul pe care l-am servit", a menţionat Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei precizează că guvernarea responsabilă înseamnă "a servi publicul" şi "a fi în slujba cetăţii care te învesteşte cu încredere".

Prună a mai scris: "Strategia muncii oneste, în slujba cetăţeanului, cu responsabilitate faţă de banul public, cu transparenţă în deciziii, cu respect faţă de colegii din subordine, pe care îi conduci prin puterea exemplului şi nu prin cultura fricii, pare deocamdată minoritară. În schimb, fac rating manipularea grosolană, minciuna cu cât mai gogonată, cu atât mai credibilă şi injuriile, calomniile, decredibilizarea prin repetarea obsesivă a injuriilor şi calomniilor. Lista acestora e lungă, prea bine cunoscută şi nu mai merită reluată acum".

Ministrul Justiţiei consideră că, pe termen mediu, "seminţele plantate" vor da roade în acest an. "Sunt sigură că acest alt fel de a sluji cetatea este mâna câştigătoare", a mai scris aceasta. Prună afirmă că "solul este mai fertil decât cred politicienii de carieră (cei binecunoscuţi, nu ca noi, cei mulţi, anonimi, cu cariere cinstite şi muncite)".

Demnitara aminteşte că acum un an, "aceiaşi politicieni care au patronat timp de 25 de ani stagnarea, hoţia şi risipa fugeau de responsabilitatea formării unui guvern". În opinia sa, această responsabilitate le-a revenit tehnocraţilor care au preluat conducerea după destrămarea guvernului Ponta.

Prună a precizat: "Am arătat in acest an că se poate guverna şi altfel. Şi că lipseşte, poate, doar curajul de a face pasul înainte şi de a cere, fiecare dintre noi, în fiecare zi, peste tot, o bună guvernare pentru această ţară. Am învăţat însă în acest an, că suntem mai mulţi decât cred ei, cei care au excelat doar în clientelism şi lipsa de performanţă".

Aceasta afirmă că bilanţul de la Ministerul Justitiei este public şi poate fi citit aici.

Ministrul Justiţiei a mai scris: "Pentru că am investit 14 luni grele şi foarte intense pentru a face atâtea lucruri, promit că voi monitoriza ceea ce s-a câştigat şi ceea ce se va întâmpla în continuare. Pentru că am învăţat că atacurile murdare nu trebuie lăsate fără răspuns, voi denunţa cu tărie orice minciună despre acest mandat".

Raluca Prună este de părere că sistemul judiciar din ţara noastră este "matur" şi speră să "apere cu străşnicie tot ce s-a câştigat cu greu, în ani mulţi".

Aceasta a mulţumit colegilor din minister, precum şi echipei de secretari de stat şi consilieri, precizând că aceştia formează "o insulă de excelenţă" în administraţia publică din ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Da, doamna Pruna, din "insula de excelenta" in care traiesti sistemul judiciar din ţara noastră ti se pare "matol"; justitia este admirabila entru unii dar lipseste cu desavarsire pentru altii. 

    Doamna Pruna, nu ne spuneti si noua cate acte normative ati aliniat in acest an la decizile CCR si de ce au ramas atatea "vorba-n vant"? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb