RALUCA TURCAN: "Preocuparea este ca nivelul de salarizare să fie decent, dar orice majorare să fie susţinută de economie"

S.B.
Politică / 31 august 2021

"Preocuparea este ca nivelul de salarizare să fie decent, dar orice majorare să fie susţinută de economie"

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă, marţi, după o discuţie cu sindicatele şi patronatele pe tema salariului minim, că acesta trebuie să crească, dar orice majorare care se va face trebuie să fie susţinută de economie. Săptămâna viitoare se va reuni Consiliul Naţional Tripartit pentru a discuta propuneri concrete, informează news.ro.

"Salariul minim trebuie să crească, iar astăzi am avut o primă discuţie cu sindicatele şi cu patronatele, pentru a asculta punctele lor de vedere. Majorarea salariului minim trebuie făcută în mod predictibil, bazată pe date economice, pentru a putea fi susţinută de economie", a scris, marţi, pe Facebook, Raluca Turcan.

Aceasta a precizat că "preocuparea este ca în România nivelul de salarizare să fie decent, costul forţei de muncă să înceapă să se apropie de media Uniunii Europene".

"În acelaşi timp, trebuie să fim atenţi ca orice majorare pe care o facem să fie susţinută de economie pentru a evita blocajele ulterioare. Am agreat cu partenerii sociali ca săptămâna viitoare să ne întâlnim în Consiliul Naţional Tripartit, astfel încât confederaţiile sindicale şi cele patronale să îşi prezinte şi faţă în faţă propunerile pe care le au cu privire la majorarea salariului minim", mai anunţă ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, după ce vor avea loc aceste discuţii, vor fi analizate toate variantele propuse, iar Guvernul va contura o soluţie pe care o va supune dezbaterii publice.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. centuristo.....pai nu ne spune cutzu-cutz toata ziua ca economia duduie...ca suntem dragonii-tigrii-lupii-pumele.. .etc europei?

    Sant bani pentru pensii si salarii speciale dar nu sant pentru majorarea salariilor si pensiilor de mizerie.

    1. Ar fi mult mai simplu sa reduca taxele pe munca.Dar dupa aia,vorba ta.De unde bani de pensii si salarii speciale? O tara de kkt,condusa de oameni asemenea.Mie n-o sa-mi mai ia mult timp bani. Plec!

    Încâlcite cu nonsens

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb