RĂMÂNEREA lui boc

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 3 septembrie 2010

RĂMÂNEREA lui boc

Jucătorul (care ne este preşedinte) l-a anunţat pe premierul (care nu ne este nimic), că se retrage la vestiare, în discuţia pe care au avut-o acasă, ieri dimineaţă, pe tema remanierii guvernamentale:

"Faceţi ce vreţi, eu nu mă mai implic", se zice că ar fi spus Traian Băsescu, cînd Emil Boc ar fi dat semne de împotrivire la ideea schimbării radicale a miniştrilor Cabinetului său, dar, desigur, replica poate să ţină de mitologia că preşedintele e bun şi premieru-i prost (adică, cum, n-ar trebui să rămîi pe puntea vaporului, căpitane?!)

Se zice că Basescu ar fi vrut "o remaniere serioasă" şi de aceea "alter ego"-ii săi jumătate feminini, jumătate nu (Elena Udrea, Raluca Turcan, Sulfina Barbu / Sever Voinescu, Zamfir Iorguş şi Vasile Gherasim) au votat varianta ca Executivul să-şi depună demisia în bloc, (la şedinţa parlamentarilor PDL, ţinută miercuri seară cu şefii partidului).

Dar Boc e mulţumit de miniştrii lui, aşa că pînă ieri după-amiază, nu remaniase decît pe doi care nu erau ai lui - independenţii Sebastian Vlădescu (finanţele) şi Mihail Dumitru (agriculturile).

În loc să facă "o remaniere serioasă", lui Boc i-a ieşit o caricatură, ca, de fapt, tot ceea ce îi iese, inclusiv cînd crede că glumeşte.

Data de întîi septembrie era crucială pentru România: trebuia să fie examinată activitatea miniştrilor, să fie aduşi alţii, mai credibili decît ăştia care s-au împotmolit în criză, trebuia să fie prezentat un program verosimil de relansare economică.

De asta depindem toţi, nu depindem de munca noastră - noi am muncit din greu şi înainte de criză şi muncim mult mai din greu acum. Şi trăim prost.

Criza nu ni se datorează nouă.

Criza vine dintr-o proastă adminis-trare.

De întâi septembrie, ar fi trebuit să primim un semn că nu vom mai fi atît de prost administraţi.

În loc de asta, Boc.

Boc.

Boc.

Boc.

Pe seară, al cincilea Guvern Boc părea să aibă şase feţe noi, după ce, rând pe rând, Sebastian Vlădescu, Mihail Dumitru, Mihai Şeitan Gabriel Sandu şi Radu Berceanu intraseră în malaxorul remanierii. Lor li s-a adăugat anunţul ministrului Adriean Videanu că ar fi dispus să renunţe la funcţia din Guvern ca să se ocupe mai mult de partid. Confirmările şi infirmările curgeau de la o oră la alta ca şi numele vehiculate drept posibili înlocuitori ai celor remaniaţi

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. cu toate ca ma-ti dojenit odata[nu ma-am suparat]APRECIEZ punctul de vedere,cu toate ca mai trebuia trecut inca un Boc.dv.stiti mult mai multe potlogarii basiste,spuneti adevaruri despre hotiile lor.asa ne ajutati si pe noi pensionari si handicapati.parerea mea este ca nu trebuiesc lasati sa mai ia bani de la fmi.fura cu ei si ne impovareaza si mai mult.va multumesc.ps.insate si orasele mici se fura pe fata,tiganii,primarii.politist ii.nu ai cui sa dezvalui hotia.tot pe noi cade vina.

    1. un articol la obiect, scris frumos. bravo MAKE.

    Make , Make ! stai prost cu aritmetica daca nu sti sa numeri pana la cinci; in plus ti s-a cam invechit si mistocareala (ca si barba, si "barbile" cu care te afisezi de un timp. Cu afirmatii de genul "....noi am muncit din greu si inainte de criza si muncim mult mai din greu si acum." , te decrebilizezi; cine crezi ca o sa te creada : in mod sigur nici chiar cei care mai muncesc cat de cat. 

    Se pare ca traiesti prost pe acolo prin redactie daca habar n-ai cat se munceste in Romania.  

    Pe langa neputinta / prostia guvernantilor, iata vine si Make cu aportul; cam asa cum este prestatia ta este si "muncim bine" a romanilor; asta daca poti pricepe sau percepe de acolo din turnul de fildes de unde iei pulsul situatiei.

    Ce bine ar fi fost daca-ti aduceai aminte si in finalul articolului recunosteai "aportul" si iscusinta Presedintelui, concluzionand: Un flec; i-a ciuruit !. 

    1. Nu am inteles de ce nu ti-a placut articolul si de fapt nu se intelege nimic din ce spui doar ca tu crezi ca romanii nu muncesc.Eu cred ca nu esti decit un puturos care-i judeca pe ceilalti dupa ceea ce face el insusi.

      Probabilitatea ca "anonimul" nemultumit sa fie un "puturos" este extrem de ridicata,conform probelor pe care le furnizeaza:1)scrie "nu sti" cu un singur " i ";2) deschide o paranteza pe care uita sa o mai inchida;3)"te decredibilizezi;cine crezi ca o se te creada" nu are semnul intrebarii,este pleonastic si in acelasi timp,bilbiit (acceleratia erorilor de aici semnaleaza ca asta este mesajul principal pe care a dorit sa-l transmita);4)"flec" in loc de "fleac".

      Toate astea indica o persoana cu goluri in educatie (eventual si cu alunecari de caracter),o persoana superficiala,care face lucruri de mintuiala,dind vina pe altii pentru esecurile sale. Intr-un cuvint, un "puturos". 

      Diferenta de optica amice ! Unii recunosc, altii nu inteleg.

      Apropos; cate dioptrii ai ??. 

      Make, ai ajuns si psiholog ? sau ti-ai mobilizat repede echipa ? daca ai si (asa ) psihologi, m-am dumirit. 

      Este psiholog sau profesor de limba gramatica? ; sigur ca este mai usor sa cauti greseli de redactare decat sa cauti cauzele si eventual sa dai solutii - ai pretentia unui mediu foarte academic, cand continutul "radiografiei" nu-l justifica ? deh ... este mai usor sa vezi paiul din ochiul altuia ....... Intradevar, cam aceasta va este prestatia; de aceea ne merge bine in Romania. 

      Uite ca sunt totusi educat si nu-ti pun si tie intrebarea cu dioptriile.

      Am vreo greseala de redactare ?. 

    Nu se putea schimba guvernul! Singurele posibilitati de a putea alimenta cu bani banda comunisto-securista sunt FMI-ul si contrabanda. Mai ales contrabanda organizata si gestionata la nivel de stat! O multime de i.di.oti din diferite institutii ale statului de drept (comun) sunt implicati in afacere. Majoritatea din MAI! Schimbarea de sus ar fi trebuit sa aduca si alti li.n.gai la friptura!

    Nu se putea schimba guvernul! Singurele posibilitati de a putea alimenta cu bani banda comunisto-securista sunt FMI-ul si contrabanda. Mai ales contrabanda organizata si gestionata la nivel de stat! O multime de i.di.oti din diferite institutii ale statului de drept (comun) sunt implicati in afacere. Majoritatea din MAI! Schimbarea de sus ar fi trebuit sa aduca si alti li.n.gai la friptura!

    Domnilor de ce e atata interes pentru subiecte politice si nu mai conteaza ce e pe piata. Dinel tocmai a mai dat un maare flit CNVM ului refuzand sa se conformeze unei Ordonante care il obliga sa convoace AGA.

    1. Vrei sa spui ca remanierea nu e un subiect al pietei?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb