Randament de 6,4% pentru dividendul propus de Banca Transilvania

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 26 martie 2020

Randament de 6,4% pentru dividendul propus de Banca Transilvania

Instituţia de credit urmează să aloce şi o acţiune gratuită la zece deţinute

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) au fost convocaţi, pentru data de 29 aprilie, la adunarea de bilanţ, conducerea emitentului înaintând propunerea distribuirii, din profitul anului trecut, a sumei de 600 milioane de lei ca dividende, se arată în raportul instituţiei de credit postat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuţia pe acţiune este de 0,1150286771 lei care, la ultima cotaţie TLV, de 1,796 lei, oferă un randamnet brut de 6,4%.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor benefica de dividende, este 9 iunie, data ex-dividend este 5 iunie, plăţile urmând să se facă începând cu 22 iunie.

Pe lângă dividende, acţionarii TLV vor mai avea pe masă propunerea de majorare a capitalului social cu 521,609 milioane de lei, prin emisiunea a 521,609 milioane de acţiuni noi, cu valoarea nominală de un leu.

Majorarea capitalului se va realiza prin încorporarea rezervelor constituite din profitul anului trecut, titlurile nou emise urmând a fi distribuite acţionarilor băncii, se arată în comunicatul TLV, de unde reiese că, la zece acţiuni deţinute de un investitor se va acorda gratuit o acţiune nouă.

În plus, se va mai supune la vot răscumpărarea de către instituţia de credit a cel mult 35 milioane de acţiuni proprii (echivalentul a 0,67% din capitalul social), la un preţ minim egal cu cel din piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ maxim de 4 lei.

Titlurile sunt destinate unui stock option plan, în vederea implementării unui sistem de remunerare şi derularea unui program de fidelizare a personalului pe o perioadă de cel puţin trei ani, precum şi plata unor remuneraţii fixe, se mai arată în comunicatul Băncii Transilvania.

Pentru anul trecut, grupul financiar a raportat un profit net de aproape 1,85 miliarde lei, din care cel al băncii a fost de 1,62 miliarde lei, în creştere de la 1,2 miliarde lei în 2018.

Opinia Cititorului ( 29 )

  1. Putin sub asteptari dar in conditiile actuale actuale vad curaj la emitentii care nu sunt controlati de stat sa dea dividende. Cine stie cum va iesi la vot. Pentru anul asta sunt multumit si cu actiunile gratuite.

    1. Divi cash si actiuni gratuite insemana cca. 16% randament...cum sa fie sub asteptari?

      Cand au dat rezultatele preliminare au spus ca 60 la suta va fi dividende, ceea ce insemna un dividend de 0,186. Acum e 0,115. La asta ma refeream.

      dar maine nu se stie cit va fi cotatia actiuni!!

      cum sunt azi cotate bancile din europa?

      la ce active au! si cit este capita!? 

      Daca cineva ar stii cat e cotatia unei actuni maine ... nici Federal Reserve nu stie asta!!!!

      la vot va iesi exact asa cum scrie in convocator. tot ce scrie acolo a fost deja negociat. si dividend, si gratuite si numarul actiunilor ce vor fi rascumparate

      si-ar mai fi varianta sa se duca baiatul de mai sus la aga sa voteze si sa complice rau treaba

      Pai dupa calculele mele se da 69% din profitul din 2019 sub forma de divi si actiuni gratuite. Adica 0.115 divi cash + la fiecare 10 actiuni detinute una gratis, care inseamna inca 0.18 lei la actiunea de 1.80, ieri. Rezulta 0.295 lei. E super. Cum sa fie sub asteptari? Ca si anul trecut TLV e cea mai generoasa companie.

      Calcule babesti.

      0,295:1,80x100=16,39 % randament 

      6,4%+10%=16,4% randament

      Numai geniali pe aici. Mai desteptilor, cand o companie isi dilueaza actiunea, cu ce mai ramaneti voi dupa "pretul de ieri 1.8"? Ia te uita la iubitorii astia de gratuitati. Va bucurati ca primiti o actiune gratis? Da, dar este una care va dilueaza pe celelalte 10 existente.

      Gratuitele se dau ca sa securizeze actionarii pe termen mediu/lung... nu ca sa le vinzi a 2a zi.

      Alo ! Dividendele se dau pentru rezultatele din anul trecut

      Pentru anul ăsta, cine o mai trăi va lua divide la anul .Sub așteptări mai ales că în 2019/2018 profitul net a fost mai mare cu 27,96% Au păstrat 290 milioane lei pentru provizioane din profitul net de repartizat din2019 

    Actiunile gratuite au aceeasi data de inregistrare cu dividendele?

    1. Nu. Data de inregistrare pentru gratuite e 7 august.

    Dividendele si gratuitele sunt trecut, istorie.

    Dar viitorul e extrem de incert : lipsa de activitate economica, 9 luni amanarea ratelor deci a veniturilor.... 

    Deci ce cumparam sau tinem : trecut sau viitor ?

    1. Atentie la calcule -daca numarul actiunilor mele creste cu 10% asta nu inseamna ca si valoarea noului pachet

      va creste cu 10% , valoarea unitara a actiunii scade , cel putin temporar ,in urma maririlor de capital la valoarea nominala. 

      Societati defensive, energetice si de utilitati. Astea sunt mai greu de batat in timpurile de genul asta. Apoi, la banci eu nu as cumpara acum, dar nici nu as vinde. Dupa ce trece toate nebunia asta, cine stie cum si când, nerezidentii tot pe TLV si BRD vor intra, mai ales ca vor face parte din indicii FTSE.

      Cred ca nimeni nu poate da raspunsul... Eu am iesit, am schimbat banii in Euro si astept sa fie atins peak-ul de infectii in SUA sau eventual sa se gasesca un vaccin. atunci voi reintra cu o parte a banilor. Cu restul probabil un an mai tarziu. Dar in perioada asta de incertitudini, strategia se poate schimba. Cresterile ultimelor zile mi se par un foc de paie.

      Si daca cei din zona Euro arunca euroii la gunoi ce fgaci?

      Ma gandesc la o soulutie

    Au aruncat chestia asta in piata ca sa tina inca actiunea pe linia de plutire.. Nu cred ca vor mai da niciun dividend, in conditiile inc are bancile au deja deranj major de solvabilitate si lichiditate - lumea isi retrage banii in draci din depozite si ii pune la saltea, pentru momentul (anticipabil) in care se va prabusi absolu tot.

    1. Doamne ce idiot...Cum puteti supravietui pe Pamant? Cum de nu muriti de panica? Nici dupa 500 de ani nu ne-am civilizat, tot pe ideea sa parjolim tot si sa fugim in munti pana trece suntem?...Halal educatie financiara dar tupeu de scris si dat sfaturi.

      Am mai spus-o si cu alte ocazii, noi nu suntem "buni romani", nu ne iubim tara, in loc sa cumparam produse romanesti, sa ne ajutam unii pe altii sa trecem peste coronacriza asta, ne gandim numai la noi, sa lansez zvonuri panicoase, sa scot repede banii si sa stau pe ei ca soarecii. Apoi, dupa ce trece urgia, nu conteaza ca nu mai ramas nimic din tara, iese cris, isi ia limuzina germana second si se plange ca Romania nu-si revine asa repede din criza, ca si Germania. 

      nimic nu stii. dar nimic.

      tocmai da dovada de mai multa educatie financiara decat tine ... sper sa prinzi momentul cand o sa vrei sa cumperi rosia aia romaneasca si parizerul ala romanesc, si ghici ce ? nu poti face plati cu cardul... o sa mergi la bancomat sa scoti bani, dar e coada si sunt limitate tranzactiile.

      Nu te poti declara educat financiar daca crezi in caderea totala a pietelor si distrugerea sistemului. Este doar un visator. Uita-te la greci, ala e modelul la care te referi cu limitarea tranzactiilor si cozi la bancomate? Ii lasau sa scoate 150 de euro pe zi. Mai mult decat suficient pentru consumul zilnic. Normal ca la noi au ajuns la averi impresionante toti needucatii, care vor acum sa scoata banii furati prin neplata angajatilor si a firmelor de la banci (vorbim de sumele mari, nu banii pe care ii scoate un amarat care lucreaza in fabrica).

    In afara de TRP, la 11:50 TVL are cea mai mare scadere din BET, de 1,45%. Oare de ce, ca doar au propus si dividende si gratuite.

    1. Ca sa vanda prostii si sa cumpere smecherii- CU CEVA BANUTI IN BURSA DE LA NOI INDUCI CE TREND VREI

      sunt pe bursa de 22 de ani, si ca broker si ca investitor. Am invatat intre altele ca, ori creste ori scade (prabuseste), pe bursa se poate castiga. Subliniez: se poate. Cum? Altfel decat aruncand ochii (si urechile) in stanga si in dreapta; de a nu reactiona emotional; de a nu urmari "tunuri"; de a nu face risipa de fonduri (doar) dupa parea ta; "de a nu pune toate ouale intr-un singur cos"; de a afla niste oameni pregatiti si onesti cu care sa te consulti; de a lua decizii doar dupa judecata ta. Inestiti diersificat: fonduri de investitii, actiuni, titluri, aur, colectii, imobiliare. Desigur fiecare dupa scopul, veniturile, hoby-urile, tipologia personala si…. ar mai fi..... In alta ordine de idei, la nivel nivel "mare", pe bursa lucreaza asa-zisii : roboti de trazactionare. Acestia pot trage dupa ei pe investitorii de retail care nu cunosc algoritmurile investitorilor foarte sofisticati. Tocmai acestia "aspira" pierderile celor mici. Sper ca nu v-am plictisit.

      Eu am o vprba dividendele pt mine actiunile la nepoti!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb