RAPORT ANNUAL COUNTRY CLASSIFICATION REVIEW: România, la un pas de statutul de Piaţă Emergentă

P.E.
Piaţa de Capital / 27 septembrie 2018

Adrian Tănase

Adrian Tănase

FTSE Russell a publicat pe 26 septembrie 2018 cea mai recentă ediţie a raportului Annual Country Classification Review, potrivit căruia ţara noastră a fost menţinută pe lista de monitorizare a ţărilor pentru o eventuală reclasificare de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară. Conform raportului FTSE Russell, în septembrie 2018, Comitetul Consultativ FTSE Russell pentru Clasificarea Ţărilor a aprobat modificări ale criteriilor de rating.

"Îmbunătăţirea cu o notă a criteriului de lichiditate al Bursei de la Bucureşti este o recunoaştere internaţională a progreselor realizate de România în ultimii 4 ani pentru îmbunătăţirea lichidităţii. Acum, piaţa de capital din România este la doar un pas de a deveni piaţă emergentă", a declarat Lucian Anghel, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei noastre.

FTSE Russell recunoaşte eforturile Bursei de Valori Bucureşti de a aduce IPO-uri pe piaţă şi de a îmbunătăţi nivelul de lichiditate. România este menţinută pe Lista de Monitorizare drept Piaţă de Frontieră şi va fi reevaluată pentru o eventuală reclasificare la statutul de Piaţă Emergentă Secundară, în cadrul Schemei FTSE de clasificare a ţărilor la Revizuirea Anuală din septembrie 2019.

Adrian Tănase, Director General al BVB, a declarat: "Reforma pieţei de capital şi proiectele pe care Bursa de Valori Bucureşti le desfăşoară de câţiva ani, dedicate îmbunătăţirii climatului investiţional, ofertei şi cererii, au fost fundamentale pentru creşterea lichidităţii", potrivit comunicatului remis redacţiei noastre.

Proiectele de dezvoltare a climatului pieţei de capital din România vor continua ca urmare a dialogului permanent cu investitorii români şi străini. Depunerea eforturilor pentru îmbunătăţirea reglementării fiscale cu privire la oferirea accesului investitorilor străini la mecanismul de împrumut al instrumentelor financiare şi stimularea investitorilor individuali să investească facil în instrumente listate la bursă, evaluarea celei mai bune soluţii de Contraparte Centrală pentru piaţa internă în vederea lansării pieţei derivatelor, atragerea de IPO-uri private şi extinderea programelor de educaţie financiară sunt principalele proiecte pe care se concentrează în prezent Bursa de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mare lucru daca ajungem piata emergenta, la cum saboteaza politicienii bursa si toata economia in general

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb