Marile Bănci din Europa continuă să folosească paradisurile fiscale pentru a contabiliza părţi din profitul generat, o tendinţă care din 2014 nu a suferit schimbări considerabile, în ciuda faptului că divulgările au devenit obligatorii în tot mai multe ţări, se arată într-un raport al EU Tax Observatory.
Organismul independent de cercetare, cofinanţat de Uniunea Europeană, a declarat că dezvăluirile de la 36 de mari bănci europene au arătat că au înregistrat un total de 20 de miliarde de euro (23,77 miliarde de dolari) sau aproximativ 14% din profiturile totale, în paradisuri fiscale, chiar dacă au avut foarte puţin angajaţi în ţările respective.
Profiturile înregistrate de bănci în paradisurile fiscale se ridică la aproximativ 238.000 de euro pe angajat, comparativ cu 65.000 de euro în paradisuri non-fiscale, se arată în raport.
"Acest lucru sugerează că profiturile înregistrate în paradisurile fiscale sunt mutate în principal din alte ţări în care are loc producţia de servicii", spun cei de la EU Tax Observatory.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.09.2021, 08:51)
vedeti in australia de nu dou voie sa iti scoti milioanele; ata tara “securista”.
Dupa ce aduci “valoare” tarii si faci profit nu ai voie sa scoti capitalul in valuri in tara.
De ce?
Pentru ca datoria totala a tarii e mai mare ca totalul circulat / depozitat.
Plus ca banca centrala se tot forteaza sa traga maneta de printat bani in jos si nu reuseste dar in schimb reuseste sa blocheze scurgerea banilor in tara pentru a mentine echilibrat raportul datoriei cu masa monetara.
semnat comenturi “cretine”