RAPORT MICROSOFT PE ANUL 2018: România a înregistrat o rată medie a atacurilor malware de 7,46%, peste media europeană

M.I.
Internaţional / 3 aprilie 2019

România a înregistrat o rată medie a atacurilor malware de 7,46%, peste media europeană

România a atins o rată de 7,46% de atacuri malware, în 2018, cu 2,13 puncte procentuale mai mare decât rata medie la nivelul Europei, reiese din ediţia cu numărul 24 a raportului Microsoft Security Intelligence (SIR), publicată astăzi.

Conform cercetării, la acest capitol, România întrece cu mult Cehia (3,44%), dar şi Ungaria (6,21%) şi Bulgaria (7,10%). În topul ţărilor cu o rată mai mare a atacurilor malware se află Serbia - cu o medie de 8,13%, depăşind astfel media europeană cu 2,8 puncte procentuale.

O a doua categorie la care România se poziţionează deasupra mediei mondiale este procentul mediu lunar al dispozitivelor care s-au confruntat cu minarea ilicită de criptomonede. Astfel, media la nivel mondial atinge un procent de 0,11%, în timp ce în România rata ajunge la 0,26%, conform Agerpres.

Pe acelaşi segment, Cehia are rată de doar 0,09%, în timp ce Serbia depăşeşte media la nivel mondial cu 0,23 puncte procentuale.

La nivel general, raportul Microsoft Security Intelligence arată că atacurile ransomware au scăzut la nivel mondial cu până la 73%, din luna ianuarie până în decembrie 2018, acest fapt fiind rezultatul trecerilor la noi metode de a monetiza atacurile cibernetice, de exemplu minarea de criptomonede.

Pe parcursul anului trecut, luna martie a înregistrat cel mai mare procent mediu lunar al dispozitivelor care s-au confruntat cu această ameninţare, cu o rată de 0,28% din totalul dispozitivelor, în timp ce în august rata scade până la 0,08%.

"Atacurile asupra lanţului de aprovizionare software sunt o altă tendinţă pe care Microsoft o monitorizează de câţiva ani. O tactică utilizată de atacatori este aceea de a încorpora o componentă compromisă în pachetul de instalare al unei aplicaţii legitime sau într-o actualizare de software, care este apoi distribuită utilizatorilor prin intermediul canalelor oficiale. Aceste atacuri pot fi foarte greu de detectat, deoarece profită de încrederea pe care o au utilizatorii în furnizorii de software. Raportul conţine câteva exemple care ilustrează cât de mare poate fi amploarea acestor tipuri de atacuri, de exemplu utilizarea unui software neautorizat şi/sau piratat. Creşterea adopţiei de Windows 10 şi a utilizării Windows Defender pentru protecţie, înregistrate în anul 2018, sunt considerate motive potenţiale în ceea ce priveşte scăderea globală a ratelor de atacuri de tip malware din cursul anului trecut", notează realizatorii raportului de specialitate, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, phishing-ul continuă să fie o metodă preferată de atacatorii din mediul cibernetic, iar graficul referitor la procentajul de e-mailuri de phishing detectate din volumul total de e-mailuri analizate în mod anonim de Microsoft în întreaga lume arată o medie de 0,38%, în anul 2018, cu o creştere spre finalul anului, când în luna noiembrie media a fost de 0,55% din totalul comunicării pe e-mail, la nivel global.

Raportul Microsoft a analizat peste 6,5 miliarde de incidente de securitate care trec prin cloud-ul Microsoft în fiecare zi şi au fost colectate informaţii de la mii de cercetători din domeniul securităţii din întreaga lume.

Microsoft (Nasdaq 'MSFT' @microsoft) facilitează transformarea digitală într-o eră guvernată de servicii cloud şi soluţii edge inteligente. Misiunea companiei este aceea de a permite fiecărei persoane şi fiecărei organizaţii de pe planetă să îşi atingă pe deplin potenţialul.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb