RASDAQ Acţiunile "Haber" Haţeg au făcut obiectul unei tranzacţii speciale

Iulia Grosu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 iunie 2004

Valoarea tranzacţiilor realizate în prima şedinţă a săptămînii pe piaţa Rasdaq s-a ridicat la 7 miliarde de lei. Acţiunile "Haber" Haţeg (simbol HABE) au făcut obiectul unei tranzacţii speciale, în sumă de un miliard de lei. Cele 272.509 acţiuni achiziţionate la preţul de 4.000 lei/acţiune au reprezentat 1,2% din capitalul social al companiei. Preţul la care s-a realizat tranzacţia specială a fost mai coborît decît cel al pieţei, care s-a cifrat la 4.200 lei/acţiune. Societatea are ca obiect de activitate fabricarea berii. "Haber" va acorda acţionarilor săi pentru anul 2003 dividende în sumă de 7,7 miliarde de lei, din profitul net de 9,2 miliarde de lei. Dividendul brut/acţiune se va ridica la 341 lei/acţiune, aproape dublu comparativ cu dividendul aferent anului 2002. Societatea se află în portofoliul AVAS, care controlează 51,7% din titlurile emise.

Transferurile derulate cu acţiunile "Star" Craiova (simbol STAJ) în cadrul ofertei publice de preluare au totalizat 1,7 miliarde de lei. Preţul de transfer a fost de 148.503 lei/acţiune, uşor mai ridicat comparativ cu valoarea nominală de 143.144 lei/acţiune. Indicele general al pieţei, Rasdaq Compozit a crescut cu 0,65%, pînă la 1.365 puncte. Indicele RAQ I, care are în componenţa sa acţiunile listate la categoria I a pieţei a înregistrat o depreciere nesemnificativă (0,05%), ajungînd la 1.487 de puncte. Cea mai pronunţată variaţie a cotaţiilor a fost consemnată la secţiunea a doua a pieţei, unde indicele RAQ II a însumat 1.561 de puncte, depăşind cu 2,38% nivelul din şedinţa de vineri.

Cele mai lichide titluri au fost ale operatorului portuar "Socep" Constanţa (simbol SOCP). Tranzacţiile derulatate cu titlurile "Socep" au însumat 760 de milioane de lei. Titlurile SOCP au făcut obiectul a 16 tranzacţii, la preţuri cuprinse între 1.530 şi 1.600 lei/acţiune. Cursul mediu, de 1.578 lei/acţiune, a crescut cu 2,65% de la ultima şedinţă. Brokerii susţin că interesul crescut al investitorilor, din ultima perioadă, pentru acţiunile societăţii constănţene se datorează rezultatelor financiare pozitive obţinute de aceasta la jumătatea anului. Contactată telefonic de redacţia BURSA, conducerea companiei ne-a confirmat ipoteza susţinută de traderi.

Acţiunile "Unirea Shopping Center" Bucureşti au atins un nou maxim istoric

Acţiunile "Unirea Shopping Center" Bucureşti (simbol SCDM) s-au tranzacţionat ieri la un nou maxim istoric de 875.000 lei/acţiune. Nivelul mediu, de 836.947 lei/acţiune, s-a apreciat cu 19,56% comparativ cu ultima şedinţă de tranzacţionare. Valoarea celor 11 tranzacţii realizate s-a ridicat la 548 milioane de lei. Surse din piaţa apreciază că tranzacţiile efectuate în ultima perioadă cu titlurile SCDM au drept scop dobîndirea de către un investitor a unei poziţii importante în structura acţionariatului. Acţionarul majoritar al companiei este societatea "Nova Trade", care controlează 65,43% din capitalul social. Brokerii au relatat că pentru acţiunile "Unirea Shopping Center" există cerere, dar nu există ofertă. În opinia traderilor, cursul titlurilor SCDM este estimat să crească în continuare.

Cu acţiunile producătorului de obiecte sanitare "Sanex" Cluj-Napoca s-au încheiat în prima şedinţă a săptămînii transferuri de 493 milioane de lei. Cursul a oscilat între 3.800 şi 3.900 lei/acţiune. Cotaţia medie, de 3.879 lei/acţiune a crescut cu 2,09%, pînă la 3.879 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb