RASDAQ Cotaţia acţiunilor "Comautosport" continuă să crească

Valentina Cosma
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 iunie 2006

În cadrul şedinţei de ieri valoarea tranzacţiilor a scăzut cu circa -10% faţă de cea din ziua precedentă ajungînd la 1,8 milioane RON (502.060 euro). Cei trei indici au înregistrat evoluţii divergente, singurul care a crescut fiind RAQ II (indicele categoriei a doua) cu 0,24%. Ceilalţi doi indici au scăzut, iar cea mai mare depreciere a avut-o RAQ-Compozit care a scăzut cu -1.96%, în schimb RAQ I a pierdut doar -0.03% faţă de nivelul său din şedinţa precedentă.

Ieri s-au înregistrat din nou tranzacţii importante cu acţiunile "Comautosport" SA Bucureşti (simbol COUV), care au realizat cea mai mare valoare a tranzacţiilor (peste 320.000 de euro), reprezentând 62% din totalul transferurilor bursiere. Societatea emitentă se ocupă de comerţul cu autovehicule.

Cotaţia acţiunilor COUV continuă să evolueze pe trendul ascendent pe care s-a înscris din 19 iunie. Ieri a încheiat şedinţa la nivelul maxim de 13,4 RON/acţiune. Preţul mediu a urcat cu 9% faţă de cel din ziua precedentă. Potrivit ultimei raportări de la data de 21 iunie, "Denley AM Finances" LTD deţine 46,7% din totalul acţiunilor iar restul de 53,3% aparţin altor acţionari. Pe locul al doilea în topul celor mai mari valori tranzacţionate ieri pentru un emitent este "Reco" SA Bucureşti, societate în al cărei acţionariat figurează fondul "Denley", potrivit datelor disponibile pe piaţa Rasdaq.

Valoarea tranzacţiilor realizate ieri cu acţiuni "Reco" SA Bucureşti (300.000 RON) a avut o contribuţie semnificativă la formarea valorii totale a tranzacţiilor transferate în cadrul şedinţei de ieri. Societatea emitentă întreţine şi repară autoturisme. Un singur pachet de 30.000 acţiuni RECO a fost transferat ieri la preţ de 10 RON. Potrivit ultimei raportări din luna ianuarie, acţionariatul "Reco" SA era format din: "Multisistem Industry" SRL cu 34.8% , "Denley AM Europe" INC cu 33.23%, SIF Muntenia cu 7,13%, Chibri cu 7%, Mecapol cu 9,6%. Cotaţia acţiunilor RECO a sărit spectaculos în 27 iunie de la 2,5 la 10 RON/acţiune, cînd s-au transferat peste 73.000 de acţiuni, reprezentând 7% din capitalul social al emitentului.

Cel mai mare volum de acţiuni tranzacţionate (313.000) s-a înregistrat ieri pentru titlul "Confecţii" SA Vaslui. Acţiunile producătorului de îmbrăcăminte (simbol COVB) au fost transferate la preţuri cuprinse între 0,107 şi 0,119 RON, ultima tranzacţie făcîndu-se ieri la 0,113 RON. În 21 iunie, Micoriciu Valentin şi Micoriciu Georgeta au comunicat pieţei că împreună deţin 9,73% din totalul acţiunilor emise de societate.

Producătorul de carne de pasăre "Avicola" SA Sibiu (simbol AVZU) a înregistrat ieri un număr semnificativ de acţiuni tranzacţionate (55.500) şi 7 transferuri. Preţul din ultima tranzacţie a fost ieri de 0,037 RON/ acţiune. Cotaţia a urcat în perioada martie - aprilie de la un minim de 0,025 la un maxim de 0,058 RON/acţiune, după care s-a înscris pe un trend descendent.

Acţionarul majoritar al "Avicola" Sibiu este "Aaylex Trading" SRL care deţine 66,36% din totalul acţiunilor.

Valoarea totală a transferurilor de ieri cu acţiunile "Cond-mag" SA Braşov (simbol COMI) a fost de patru ori mai mică faţă de cea din şedinţa precedentă, ajungînd la numai 42.140 RON. Interesul inves-titorilor nu s-a mai îndreptat spre titlurile "Condmag", care au fost tranzacţionate în număr mic (52.500 acţiuni), preţul la închiderea şedinţei fiind de 0,8 RON/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb