RASDAQ Depreciere uşoară pentru acţiunile "Armax Gaz"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 august 2010

Depreciere uşoară pentru acţiunile "Armax Gaz"

Acţiunile producătorului de echipamente pentru industria energetică "Armax Gaz" Mediaş (simbol ARAX) au consemnat, ieri, o depreciere uşoară, de 1,29%, la 0,152 de lei/acţiune, după ce, marţi, s-au apreciat cu 4,05%.

În total, au fost schimbate ieri 1,25 milioane de titluri ARAX, la preţuri cuprinse între 0,15 lei şi 0,156 lei/acţiune.

Acţionarii companiei au aprobat în cadrul ultimei Adunări Generale Extraordinare, mai multe contracte în vederea exploatării, producţiei şi comercializării de gaze naturale cu o valoare estimată de peste 20% din totalul activelor imobilizate ale societăţii.

Compania are un capital social de 60,43 milioane de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei. Mircea Simion Vescan, directorul general al societăţii, deţine o participaţie de 39,42% din acţiunile ARAX.

Cotaţia "Iproeb" Bistriţa (simbol IPRU) a urcat, ieri, cu 3,05%, la 1,35 de lei/acţiune, pe fondul unui rulaj de doar 177.650 lei. Cele 128.000 acţiuni IPRU schimbate ieri au avut preţurile cuprinse între 1,32 de lei şi 1,39 de lei/acţiune.

La începutul lunii august, societatea a anunţat că a rechemat 63 de angajaţi trimişi în şomaj tehnic, după ce a primit mai multe comenzi.

În luna iulie, 63 de salariaţi ai Iproeb Bistriţa au fost trimişi în şomaj tehnic din cauza lipsei de comenzi.

Iproeb" Bistriţa se ocupă de producţia şi comercializarea de conductoare din aluminiu, oţel-aluminiu şi oţel zincat, cabluri de tracţiune, cabluri şi conductoare din cupru, res­pectiv aluminiu izolate în PVC, cauciuc şi polietilenă, materiale electroizolante, izolatoare compozite, mijloace de automatizare şi diverse echipamente electrice.

Potrivit ultimelor raportări, Electromontaj a ajuns să deţină 33,1% din acţiunile Iproeb, în urma unei oferte publice de preluare în care a reuşit să achiziţioneze doar 2,3% din acţiunile IPRU. Înainte de oferta de preluare, compania Electromontaj deţinea doar 30,79% din titluri şi era interesată de achiziţia a 69,21% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb