RASDAQ "Prospecţiunile" lui Tender au săltat cu 8%

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 martie 2010

"Prospecţiunile" lui Tender au săltat cu 8%

Acţiunile companiei "Prospecţiuni" Bucureşti (simbol PRSN) au fost, din nou ieri, printre cele mai tranzacţionate titlurile de pe piaţa Rasdaq, generând o lichiditate de 1,24 miliaone de lei. În total, au fost schimbate, ieri, 4,49 de milioane de acţiuni PRSN, la preţuri cuprinse între 0,26 de lei şi 0,283 lei/acţiune. Cotaţia de referinţă a urcat cu 8,42%, la 0,283 lei/acţiune. Lichiditatea acţiunilor PRSN a fost revigorată de la începutul anului de tranzacţii aproape zilnice prin care societatea "Tender", acţionarul majoritar al companiei a descărcat, în piaţă, aproximativ 3,41% din societate. Săptămâna trecută, "Tender" SA a mai vândut, prin două tranzacţii "deal" 4,17% din acţiunile PRSN.

Compania are un capital social de 71,8 milioane de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei. Potrivit ultimelor raportări, "Tender" SA controlează aproximativ 59% din companie, deţinerea sa fiind diminuată cu 7,14%, de la începutul anului.

Societatea de investiţii financiare "Muntenia" are o participaţie de 11,86%. Fondul olandez MEI este raportat cu o deţinere de 6,15% din companie.

Valoarea tranzacţiilor perfectate, ieri, pe segmentul Rasdaq, a fost de 2,4 milioane de lei.

Aproximativ 2,76% din capitalul social al "Bega Tehnomet" Timişoara (simbol TEHO) a fost transferat, ieri, pe piaţa Rasdaq, printr-o tranzacţie specială în valoare de puţin peste un milion de lei. În total, au fost schimbate 57.000 de acţiuni TEHO, la preţul de 17,6 lei/titlu.

Compania are un capital social de 5,14 milioane de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 lei. Potrivit ultimelor raportări, fraţii Marius şi Emil Cristescu controlează 89,55% din companie.

Valoarea tranzacţiilor perfectate, ieri, pe piaţa Rasdaq, a fost de 5,69 milioane de lei (1,39 milioane de euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb