RASDAQ Tranzacţii cu 10% din acţiunile "Celco" Constanţa

Răzvan Radu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 martie 2004

Valoarea transferurilor realizate ieri pe piaţa Rasdaq s-a ridicat la 18,5 miliarde de lei, în creştere faţă de zilele precedente, pe fodul unor tranzacţii importante cu titlurile societăţii "Celco" Constanţa. Pe ansamblul pieţei, cotaţiile au scăzut în medie cu 0,24%, iar indicele general Rasdaq Compozit a coborît la valoarea de 1.346 de puncte. RAQ I, care urmăreşte evoluţia acţiunilor de la prima categorie, s-a apreciat cu 0,35%, la 1.419 puncte. RAQ II, indicele similar de la secţiunea a doua a pieţei, a încheiat şedinţa la valoarea de 1.659 de puncte, cu 1,21% mai mult faţă de ziua precedentă.

Acţiunile "Rompetrol" Bucureşti (simbol VEGA) au fost cele mai căutate de la prima secţiune a pieţei. Prin intermediul a 16 tranzacţii, au fost transferate 1,6 milioane de titluri, în valoare de 1,3 milioane de lei. Pre-ţul s-a situat pe parcursul zilei între 820 lei şi 830 lei/acţiune. Cotaţia medie, de 820 lei, a scă-zut cu aproape 1% faţă de cea consemnată anterior. "Rompetrol" Bucureşti deţine 18% din acţiunile "Rompetrol Rafinare", care a obţinut anul trecut o cifră de afaceri estimată la peste 1 miliard dolari şi un profit operaţional de 10 milioane dolari. Conducerea "Rompetrol Rafinare" estimează că, în acest an, cifra de afaceri va depăşi 1,4 miliarde de dolari, iar profitul operaţional va fi în jurul a 80 de milioane de dolari. "Rompetrol Rafinare" operează rafinăriile "Petromidia" şi "Vega". Grupul "Rompetrol" a investit în ultimii doi ani în cele două puncte de rafinare peste 100 de milioane de dolari şi a programat pentru acest an investiţii de 100 de milioane de dolari pe platforma "Midia". Acţiunile "Rompetrol Ra-finare" vor fi listate, în cu-rînd, la Bursa de Valori.

O lichiditate bună continuă să aibă titlurile "Braiconf" Brăila (simbol BRCR). Cu acestea s-au efectuat ieri nouă tranzac-ţii, în valoare de 839 milioane de lei. Preţul de transfer a atins un nou maxim istoric, de 51.000 lei/acţiune, iar cotaţia medie a urcat nesemnificativ, pînă la 49.480 lei/acţiune. Societatea este specializată în producerea de confecţii şi a obţinut anul trecut un profit net de 65 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de 451,5 miliarde de lei.

Cu acţiunile "Băncii Comerciale Carpatica" Sibiu (simbol BRCR) s-a realizat ieri 20 de tranzacţii, care au totalizat 709 milioane de lei. Preţul a oscilat pe parcursul zilei între 24.000 lei şi 25.000 lei/acţiune. Cotaţia medie, de 24.431 lei/ac-ţiune, a crescut cu 1,8% faţă de ziua precedentă. Banca derulează în prezent o operaţiune de majorare a capitalului social.

Cotaţia acţiunilor "Socep" Constanţa (simbol SOCP) s-a situat ieri în intervalul 1.550 - 1.580 lei/acţiune. Cele 20 de tranzacţii au valorat 226 milioane de lei. Cotaţia medie a scăzut nesemnificativ, la 1.558 lei. Societatea este specializată în manipulări portuare.

Prin intermediul a două tranzacţii, au fost transferate ieri 22.000 de acţiuni "Celco" Cons-tanţa (simbol CELC), repre-zen-tînd 9,99% din capitalul social al societăţii. Preţul de transfer, de 400.000 lei/acţiune, este de 3,4 ori mai mare decît cel consemnat anterior. Societatea activează în sectorul producţiei de prefabricate pentru construcţii şi are un capital social de 5,5 miliarde de lei. Dusu Ion, Dusu Nicolae şi "Complex Comandor" SA deţin împreună 54,29% din acţiunile companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb