Rata tentativelor de fraudă la plata online a scăzut cu 50%

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 martie 2011

Rata tentativelor de fraudă la plata online a scăzut cu 50%

Procentul tentativelor de fraudă înregistrate în 2010 în magazinele online care folosesc soluţia ePayment a fost de 0,2%, în scădere cu 50% faţă de 2009, sistemul antifraudă al soluţiei ePayment protejând magazinele online şi clienţii acestora de pierderi de aproape 900.000 euro, potrivit datelor furnizate de Gecad ePayment International.

"Faptul că procentul tentativelor de fraudă scade continuu demons-trează că piaţa se maturizează şi că nivelul de securitate a tranzacţiilor creşte de la an la an. Cu toate acestea, creşterea anuală a numărului de tranzacţii face ca protecţia antifraudă să fie din ce în ce mai importantă, pierderile evitate de magazinele online şi de clienţii lor protejaţi de sistemul antifraudă ePayment crescând de la aproximativ 550.000 euro în 2007 la aproape 900.000 euro anul trecut", a declarat Daniel Nicolescu, CEO Gecad ePayment.

Cele mai multe tentative au fost efectuate cu carduri emise în SUA, respectiv 30%, urmate la distanţă de carduri emise în România - 17% şi Italia - 10%. În ceea ce priveşte locaţia persoanelor care au încercat să utilizeze cardul în mod fraudulos, 32% s-au aflat pe teritoriul României, 23% în SUA, 7% în Italia şi 6% în Marea Britanie.

Conform statisticilor oferite de departamentul de Risc al Gecad ePayment, principalele tipuri de afaceri online vizate în 2010 au fost site-urile care oferă reîncărcare electronică pentru telefoanele mobile, având un procent de 28,9% din numărul total al tentativelor de fraudă, urmate de turism, cu un total de 22% şi de serviciile de telecomunicaţii, altele decat cele de reîncărcare, cu un procent de 10,7%. În ceea ce priveşte eTail-ul, deşi nu se numără printre domeniile cu cele mai multe tentative de fraudă, datorită valorii mari a produselor, ocupă locul doi, după turism, în ceea ce priveşte volumul pierderilor evitate prin aplicarea filtrelor ePayment.

În timp ce rata tentativelor de fraudă a scăzut, numărul dosarelor de fraudă în care Gecad ePayment a colaborat cu DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) şi BCCO (Biroul de Combatere a Crimei Organizate) a crescut de la 9 la 15, principalele oraşe în care s-au efectuat investigaţii fiind Bucureşti, Constanţa, Târgu Mureş, Topliţa, Alba Iulia, Alexandria şi Braşov.

"Chiar dacă procentul tentativelor de fraudă la plata online este relativ redus, atât magazinele online, cât şi clienţii lor au nevoie de protecţia pe care o oferă un sistem antifraudă performant pentru a evita pierderi semnificative care pot dăuna întregii industrii de comerţ electronic. În contextul creşterii accelerate a domeniului, certificarea PCI DSS şi utilizarea standardului 3D Secure devin obligatorii pentru orice procesator care doreşte să încurajeze şi să susţină dezvoltarea clienţilor săi", a explicat Daniel Nicolescu.

PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) reprezintă cel mai important standard de securitate din industria plăţilor online şi a fost dezvoltat de un consorţiu format din MasterCard WorldWide, Visa INC, American Express, Discover Financial Services şi JCB International.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb