RĂZBOIUL 5G Noile norme braziliene par să readucă Huawei în cursa pentru dezvoltarea reţelelor de tecomunicaţii

F.A.
Internaţional / 10 februarie 2021

Noile norme braziliene par să readucă Huawei în cursa pentru dezvoltarea reţelelor de tecomunicaţii

Guvernul federal al Braziliei va cere câştigătorilor unei viitoare licitaţii de spectru 5G să construiască o reţea fără fir de înaltă securitate pentru utilizare exclusiv guvernamentală, potrivit unui ordin publicat recent şi citat de www.scmp.com.

Cerinţa face parte din cadrul normativ adoptat de autorităţile braziliene pentru pregătirea licitaţiei pe care guvernul o planifică în 2021.

Deşi decizia nu menţionează Huawei Technologies Co, aceasta şterge probabilitatea interzicerii participării oricărei companie de la licitaţie, ceea ce fusese o posibilitate pentru gigantul tehnologic chinez, a declarat o persoană apropiată de factorii de decizie din ministerul Comunicaţiilor.

Mişcarea are loc în contextul în care Brazilia doreşte să achiziţioneze cantităţi mari de vaccinuri chinezeşti pentru a combate Covid-19. Brazilia are al doilea cel mai mare număr de victime din lume, după Statele Unite.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat jurnaliştilor că licitaţia 5G nu va fi folosită ca monedă de schimb în negocierile globale, conform ziarului O Globo. El a spus că nu a fost luată nicio decizie, adăugând că ministrul Comunicaţiilor, Fabio Faria, va vizita ţările interesate de această problemă săptămâna viitoare.

Companiile care doresc să construiască reţeaua pentru utilizarea exclusivă a guvernului trebuie să aibă furnizori de echipamente cu "modele de transparenţă şi conformitate în acord cu cele solicitate de Bursa din Brazilia", potrivit unei declaraţii de pe site-ul Ministerului Comunicaţiilor.

Scopul principal al reţelei, care ar urma să fie administrată de compania de stat Telebras, ar fi gestionarea datelor guvernamentale, a spus persoana respectivă.

"Vorbim despre date care privesc securitatea publică şi apărarea ţării noastre", a spus Faria într-o declaraţie.

Decizia guvernului include şi alte cerinţe pentru câştigătorii licitaţiei, cum ar fi instalarea unei acoperiri de internet mobil pe autostrăzile federale şi fibra optică în zonele uşor populate, în principal în nordul şi nord-estul naţiunii.

Huawei a refuzat să comenteze noile reglementări pentru licitaţie. O Globo a raportat că firma chineză l-a angajat în această lună pe fostul preşedinte al Braziliei, Michel Temer, pentru a-şi ajuta eforturile de lobby.

Ideea de a crea o reţea privată pentru guvernul federal a fost un pas preliminar pentru elaborarea unor reguli mai largi privind reţeaua 5G din Brazilia şi a părut a fi o veste bună pentru Huawei, a declarat o persoană apropiată companiei chineze.

Administraţia Trump a cerut Braziliei şi altor aliaţi să blocheze accesul componentelor Huawei în reţelele lor 5G. Guvernul brazilian s-a confruntat cu rezistenţă din partea principalelor companii wireless din Brazilia, care folosesc deja echipamente Huawei. Operatorii susţin că interzicerea companiei chineze le-ar creşte costurile. Cu câteva luni în urmă, China a declarat că decizia referitoare la licitaţia 5G pune în joc reputaţia Braziliei în lumea de afaceri.

Legăturile dintre Brazilia şi China au fost tensionate de criticile lui Bolsonaro faţă de Beijing în campania electorală în 2018. Bolsonaro s-a dovedit mai îngăduitor cu preşedintele chinez Xi Jinping în timpul unei călătorii în Asia, dar tensiunile au izbucnit din nou pe fondul retoricii anti-China adoptată de aliaţii lui Bolsonaro, inclusiv fiul său şi reprezentantul Camerei inferioare Eduardo Bolsonaro şi ministrul de Externe Ernesto Araujo.

China a depăşit SUA ca principal partener comercial al Braziliei acum un deceniu, în timp ce apetitul Beijingului pentru exporturile de mărfuri braziliene, cum ar fi soia, a crescut.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci Huawei este suspectata de spionaj in favoarea guvernului Chinez si ei vor sa faca in Brazilia o "reţea fără fir de înaltă securitate pentru utilizare exclusiv guvernamentală" :-)...Transparenta totala

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb