Războiul gazelor se mută în stradă

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 28 februarie 2008

Războiul gazelor se mută în stradă

Începutul primăverii va da bătăi de cap guvernanţilor. Sindicaliştii din chimie şi petrochimie au anunţat că vor organiza, începând de luni, acţiuni de pichet la sediile Ministerului Economiei şi Finanţelor şi al Guvernului.

Reprezentanţii salariaţiilor din combinatele chimice sunt nemulţumiţi de rezultatul şedinţei de Guvern, de ieri, unde ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a prezentat cabinetului Tăriceanu, "o notă de fundamentare", prin care s-au rezolvat, la nivel declarativ, doar jumătate dintre problemele sectorului îngrăşămintelor chimice. Documentul a fost elaborat de minister şi de partenerii sociali - Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie (FSLCP) şi Organizaţia Patronală Nitrofosfor - la data de 19 februarie. Sindicaliştii susţin că acest document a soluţionat doar revendicările părţii patronale, în timp ce situaţia salariaţilor din combinatele de îngrăşăminte chimice rămâne, în continuare, incertă.

Ovidiu Popescu, vicepreşedintele FSLCP, ne-a declarat: "Prin această notă de fundamentare, care este doar o soluţie de moment, s-au rezolvat doar problemele părţii patronale. Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei vor mai purta o serie de negocieri cu patronatele pentru stabilirea unui discount la preţul gazelor, cu condiţia ca aceştia să nu mai majoreze preţul la îngrăşămintele chimice. De asemenea, s-au căutat soluţii pentru a stabili o formă de sprijin directă a fermierilor la achiziţia îngrăşămintelor chimice. Revendicările noastre au rămas nesoluţionate, dar, odată cu rezolvarea problemelor părţii patronale, sperăm să se înceteze cu disponibilizările anunţate".

Sindicaliştii au subliniat că încetarea acţiunilor de protest va fi condiţionată de semnarea unui Protocol între ministerul de Finanţe şi federaţie care să pună capăt intenţiilor de concedieri colective care au fost notificate deja salariaţilor de la unele combinate chimice.

La pichet vor participa circa 100 de sindicalişti. FSLCP a anunţat că ia în calcul organizarea unui miting de protest, în situaţia în care, cererile sindicaliştilor nu vor fi rezolvate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb