RĂZBOIUL TELEVIZIUNILOR Liviu Luca dă în judecată trustul lui Voiculescu

ROMANA PUIULEŢ
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 20 iulie 2005

Asociaţia salariaţilor SNP Petrom a anunţat ieri că va da în judecată Televiziunea Antena 1 şi cotidianul Jurnalul Naţional, ambele controlate de Dan Voiculescu, preşedintele Partidului Conservator. Liviu Luca, preşedintele salariaţiilor SNP Petrom, şi patronul Realităţii TV, i-a declarat război preşedintelui PC, Dan Voiculescu, sub acuzaţiile că dezinformează opinia publică prin intermediul trustului său de presă. Războiul a fost declanşat de un proiect de lege pus la punct la Ministerul Economiei şi Comerţului, prin care Asociaţia salariaţilor SNP ar urma să cumpere 8% din Petrom la preţul la care s-au vîndut acţiunile către grupul austriac OMV. Asociaţia salariaţilor se află în discuţii cu trei bănci internaţionale, respectiv Credit Swiss Firt Boston, Deutche Bank şi United Bank of Switzerland pentru achiziţionarea pachetului de 8% din acţiuni. Banca finanţatoare va primi în schimbul împrumutului 6% din acţiuni, în timp ce salariaţii vor rămîne cu 2%. Condiţia pusă de MEC este ca profitul să fie împărţit salariaţilor în mod corect. Tranzacţia se ridică la 235 milioane de euro. Proiectul de lege a ajuns în şedinta de Guvern în urmă cu aproximativ trei săptămîni, însă nu a fost aprobat din cauză că nu avea toate avizele necesare. Mai apoi, Secretariatul General al Guvernului a introdus din nou proiectul în şedinţă de Guvern, în urmă cu două săptămîni. Surse guvernamentale susţin că actul normativ nu a fost aprobat nici de această dată, deoarece nu avea nici avizele Ministerelor Finanţelor sau Justiţiei, nici aprobarea Consiliului Legislativ.

Sursele citate mai susţin că reprezentanţii MEC au încercat să obţină avizele chiar în timpul şedinţei de Guvern. În tot acest timp, purtătorul de cuvînt al Guvernului, Oana Marinescu, a negat că proiectul de lege ar fi fost pe ordinea de zi a Executivului.

Într-o scrisoare deschisă adresată miniştrilor Gheorghe Copos şi Vasile Blaga, salariaţii SNP explică de ce sînt obligaţi să apeleze la un credit pentru cumpărarea acţiunilor Petrom dar şi care este motivul pentru care statul va trebui să negocieze direct cu Asociaţia lui Liviu Lucă şi nu cu fiecare salariat în parte. Asociaţia neagă că Liviu Luca ar fi "beneficiarul unor cîştiguri majore şi necuvenite din această tranzacţie".

Pe de altă parte, membrul Consiliului Director al Asociaţiei din SNP Petrom aunţă că salariaţii au dat în judecată postul de televiziune Antena 1, cît şi publicaţia, Jurnalul Naţional, pentru dezinformare. Tot din acest motiv, Asociaţia a făcut plîngere împotriva trustului lui Dan Voiculescu la Consilul Naţional al Audiovizualului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb