RĂZVAN COTOVELEA A PRELUAT MINISTERUL COMUNICAŢIILOR DE LA DAN NICA Dan Nica: "Listarea Romtelecom şi finalizarea privatizării Poştei - anul acesta"

VLAD PÂRVU
Ziarul BURSA #Companii / 7 martie 2014

Dan Nica: "Listarea Romtelecom şi finalizarea privatizării Poştei - anul acesta"

Răzvan Cotovelea: "Guvernul trebuie să fie foarte atent când şi cât trebuie listat din Romtelecom"

Răzvan Cotovelea: "Nu voi schimba conducerea Poştei Române"

Dan Nica: "Din datele mele, anul 2014 va fi unul plin de achiziţii şi fuziuni în România"

Listarea acţiunilor deţinute de statul român la compania Romtelecom şi finalizarea procesului de privatizare a Poştei Române se vor realiza, cel mai probabil, în acest an, a declarat Dan Nica, fostul ministru pentru Societatea Informaţională, în cadrul conferinţei de presă de prezentare a bilanţului mandatului de un an şi zece luni în fruntea Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI). "Mizez pe faptul că, în acest an, vom fi martori atât la listarea Romtelecom, cât şi la finalizarea procesului de privatizare a Poştei Române", a declarat fostul ministru din cadrul MSI. Domnia sa a continuat: "Mergem în linie dreaptă în legătură cu privatizarea Romtelecom. În 2014 facem tot posibilul să facem listarea". Totodată, Dan Nica a ţinut să sublinieze "miracolele" realizate de conducerea Poştei Române, care a reuşit să aducă firma pe profit şi să evite un faliment "jenant": "Referitor la Poşta Română, nimeni nu credea că putem salva această companie de la datorii de peste 200 milioane de euro.

Conducerea a reuşit un miracol, dat fiind faptul că luna februarie din acest an se prefigurează a fi a cincea consecutivă în care compania este pe profit. Ar fi fost de-a dreptul jenant să intre în faliment. Luna aceasta se va finaliza procesul de conversie a datoriilor, privatizarea continuă. Suntem încrezători că vom obţine avizul provizoriu al CE pentru Poşta Română în cel mai scurt timp. În caz că, Doamne fereşte, răspunsul CE cu privire la conversia datoriilor este negativ, avem altă variantă pregătită", a specificat domnia sa.

De partea cealaltă, noul ministru pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, a fost mai rezervat în declaraţii în ceea ce priveşte cele două companii şi procesele de transformare prin care acestea trec în această perioadă: "Nu voi schimba conducerea de la Poştă şi de la nicio altă instituţie subordonată pentru moment. La Poştă se înregistrează profit operaţional în ultima perioadă. Cât priveşte Romtelecom, Guvernul trebuie să fie foarte atent la când şi cât trebuie listat. Cunosc foarte multe exemple de listări de companii extrem de importante din UE şi SUA, care nu au reuşit să stârnească niciun fel de interes", a spus domnia sa.

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă, Dan Nica a semnat protocolul de predare către succesorul său, Răzvan Cotovelea, la finalul unui mandat de 1 an şi 10 luni în care s-a aflat în fruntea ministerului.

Noul Ministru al Comunicaţiilor a declarat că va continua proiectele lui Dan Nica, alături de aceeaşi echipă: "Este o mare provocare pentru mine această funcţie. Vreau să continui cu întreaga echipă pe care am găsit-o aici. Am foarte mare încredere în proiectele şi în viziunea strategică ale domnului Nica şi le voi continua cu maximă seriozitate". Răzvan Cotovelea susţine că schimbarea de la vârful ministerului nu va aduce nimic fundamental diferit faţă de perioada domnului Nica.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. stie d-nul Cotovelea in ce conditii este Posta pe profit?-in urma disponibilizarilor postasi fac eforturi deosebite lucrind si in locul celor plecati pe acelas salariu.Nu mi se pare normal sa muncim degeaba pt. cei plecati iar cei de la conducere sa stea pe salarii nesimtite.Profitul e facut de cei care muncesc ,nu de cei angajati pe criterii politice.Ar fii bine sa va ginditi la majorari de salarii pt. cei ramasi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb