RBS are provizioane de 639 milioane dolari pentru costuri legale

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 noiembrie 2014

RBS are provizioane de 639 milioane dolari pentru costuri legale

Totuşi, banca anunţă un câştig peste aşteptări

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, şi-a constituit, în trimestrul al treilea din 2014, provizioane de 400 de milioane de lire sterline (639 milioane de dolari) pentru acoperirea costurilor legale generate de ancheta privind manipularea pieţei valutare.

RBS a înregistrat, însă, şi în aceste condiţii, un profit peste aşteptările analiştilor. În perioada de raportare, câştigul net al RBS a fost de 896 milioane de lire, comparativ cu o pierdere de 828 de milioane de lire în trimestrul al treilea din 2013.

Profitul din perioada iulie - septembrie este primul consemnat în intervalul respectiv, în ultimii trei ani, şi depăşeşte cifra preconizată de analişti: 582 milioane de lire sterline.

"Ne reducem costurile şi suntem în grafic pentru atingerea ţintelor de capital", a declarat, la finele săptămânii trecute, Ross McEwan, directorul executiv al băncii, adăugând: "Ştim, însă, că încă avem o listă lungă de probleme de rezolvat".

McEwan, care a preluat conducerea băncii în urmă cu un an, a redus operaţiunile de investment-banking, concentrând activitatea RBS pe piaţa internă.

În trimestrul al treilea, vânzările RBS au scăzut cu 11%, la 4,4 miliarde de lire, ca urmare a reducerii operaţiunilor de investment-banking. Profitul înainte de taxe obţinut de bancă a atins 1,27 miliarde lire, după o pierdere de 634 milioane de lire în anul anterior.

Cheltuielile operaţionale ale RBS au sporit cu 5% în perioada de raportare, comparativ cu trimestrul al doilea, ajungând la 3,8 miliarde de lire.

Amintim că RBS se numără printre societăţile financiare care, în decembrie 2013, au acceptat să plătească amenzi totale record de 1,7 miliarde de euro pentru conspiraţie în sectorul derivativelor legate de dobânzile Libor şi Euribor. În prezent, banca este în vizorul autorităţilor pentru o posibilă implicare în manipularea cursului de schimb valutar. În această vară, directorul executiv al RBS, Ross McEwan, spunea că presupusa manipulare a pieţelor de schimb valutar ar putea constitui o problemă mai mare pentru bănci decât scandalul referitor la manipularea dobânzii Libor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb