RBS România împrumută "Azomureş" cu peste 38 milioane de dolari

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iunie 2011

RBS România finanţeză Azomureş Târgu Mureş (simbol AZO) cu 38,3 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al băncii. Împrumutul, alături de alte resurse, va fi folosit de companie în vederea achiziţionării unui stoc de gaze naturale pentru consumul din perioada de iarnă 2011-2012. Conform reglementărilor ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei) în vigoare, coşul de consum de gaze are o componentă din producţia internă (aproximativ 80%) şi o componentă din import (aproximativ 20%), aceasta din urmă urmând a fi acoperită în cazul proiectului de achiziţie al Azomureş din finanţarea RBS.

"Această colaborare întăreşte parteneriatul strategic pe care îl avem cu clientul nostru - Azomureş, în acelaşi timp fiind un exemplu în privinţa intenţiei noastre de a dezvolta în continuare segmentul de business dedicat clienţilor persoane juridice. Tranzacţia este specială având în vedere natura stocurilor achiziţionate - gaze naturale - precum şi condiţiile speciale de transport, injecţie, depozitare şi extracţie a gazelor achiziţionate", a declarat Radu Ropotă, Director al Diviziei Corporate Banking, RBS România.

Combinatul chimic "AZOMUREŞ" Tg. Mureş a încheiat primele trei luni ale acestui an cu un profit de 44,2 milioane de lei, dublu faţă de perioada similară a anului trecut, când câştigul net al companiei a fost de 22,6 milioane de lei.

Potrivit raportului financiar al companiei, veniturile totale ale combinatului au crescut în perioada analizată cu 58,7%, de la 259,7 milioane de lei, la 412,2 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au avansat cu 54,2%, de la 232,9 milioane de lei, la 359,2 milioane de lei. Printre motivele enunţate pentru majorarea profitului se află creşterea cererii şi a preţurilor îngrăşămintelor, atât pe piaţa internă, cât şi la export.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb