Realitatea virtuală ne bate la uşă

O.D.
Ziarul BURSA #Lifestyle #IT / 29 martie 2019

Realitatea virtuală ne bate la uşă

Evadarea din realitate este dorită de foarte mulţi oameni. Uneori este posibil, desigur, pentru un timp limitat, iar conform specialiştilor, în anumite cazuri acest lucru reprezintă o terapie vindecătoare. Când se vorbeşte despre realitatea virtuală primul gând se îndreaptă către jocuri, dar aplicaţiile sunt mult mai multe şi mult mai "serioase", de la arhitectură până la turism, de la design la medicină. Aplicabilităţile sunt multiple, iar producătorii sunt convinşi că produsele nou lansate vor fi un succes.

HTC a lansat în această săptămâ-nă produsele VR VIVE, acestea vor fi prezente în magazinele de profil din ţara noastră cu ajutorul distribuitorului autorizat Network One Distribution. Sistemul premium VR oferă consumatorilor o experienţă virtuală foarte complexă şi apropiată de realitate. Prin inovaţiile tehnologice pe care le propune, VIVE dezlănţuie imaginaţia umană. Împreună cu HTC VIVE au mai fost prezentate şi cele două kit-uri - VIVE Pro Starter Kit şi VIVE Pro Full Kit şi câteva accesorii suplimentare pentru cele două kit-uri menţionate anterior.

Sistemul HTC VIVE conţine o cas-că VR cu două ecrane OLED de 9,14 cm (3,6 "), fiecare de 1080x1200 pixeli (total 2160x1200 pixeli) şi dispune de o rată de refresh de 90 Hz, de un câmp vizual de 110 E şi de un microfon încorporat. Sistemul include o bandă ajustabilă şi poa-te fi folosit împreună cu o pereche de ochelari de vedere. Totodată, dispune de protecţie pentru faţă pentru a creşte confortul în timpul utilizării şi include o cameră frontală (care permite utilizarea scenariilor de realitate augmentată sau posibilitatea de a vedea frânturi din lumea reală în timpul experienţei VR). Kitul include şi două controlere cu conexiune fără fir şi feedback cu vibraţii, care pot fi utilizate cu o singură încărcare până la 6 ore şi două staţii pentru senzori. Acestea acoperă o panoramă de 360 de grade a spaţiului utilizat şi pot fi aşezate pe orice suprafaţă sau instalate pe standuri standard (nu sunt incluse în pachet). HTC VIVE se vinde pentru 2799 lei şi este deja disponibil pe piaţă. VIVE Pro este o soluţie completă pentru profesioniştii VR. Aceasta include setul cu cască VIVE Pro, două controlere wireless şi două staţii de bază SteamVR îmbunătăţite, cu o capacitate mărită de acoperire a spaţiului. VIVE Pro vine cu afişaje dual-OLED, pentru o rezoluţie mai mare a imaginii de până la 2880x1600 combinat, aceasta reprezentând o creştere cu 78% faţă de sis-temul original VIVE. Pe lângă aceste aspecte vizuale, VIVE Pro vine la pachet cu o pereche de căşti integrate, de înaltă performanţă, şi cu un amplificator încorporat, care creează un sentiment sporit de prezenţă şi sunet. Aceste îmbunătăţiri grafice şi audio permit utilizatorilor să experimenteze VR-ul la un nivel superior, făcându-i să trăiască cea mai realistă experienţă virtuală de pe piaţă la ora actuală. Există două kituri VIVE Pro disponibile pentru utilizatori. Pro Starter Kit se vinde la preţul de 5799 lei şi este deja disponibil pe piaţa din România. Pro Full Kit va fi disponibil în magazine cu preţul de 6499 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb