Recomandările CE către Agenţia de Plăţi: Mai multe controale în teren

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 10 septembrie 2007

Oficialii europeni au recomandat, după misiunea de audit de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, intensificarea controalelor în teren, din cauza numărului mare al erorilor privind identificarea parcelelor, a declarat, vineri, pentru NewsIn, subsecretarul de stat Dacian Cioloş.

"Una din recomandările pe care ni le-au făcut atunci când au fost prezentate concluziile preliminare ale misiunii de audit vizează creşterea numărului de controale pe care inspectorii Agenţiei (APIA - n.r.) vor trebui să le facă în teren, având în vedere numărul mare de erori privind parcelele declarate", a explicat subsecretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, controlul oficialilor europeni a urmărit două aspecte principale - funcţionarea Sistemului Integrat de Adminis­trare şi Control (IACS) şi modul cum s-au realizat activităţile de control în teren. "Din punctul de vedere al IACS, au fost câteva recomandări privind unele îmbunătăţiri pe care trebuie să le aducem soft-ului", a mai spus Cioloş. În ceea ce priveşte posibilitatea reducerii cu 25% a fondurilor europene destinate plăţilor directe la hectar, subsecretarul de stat a explicat că oficialii europeni nu au adus în discuţie "acele erori iremediabile care ar putea duce la o asemenea decizie".

APIA a primit, recent o misiune de audit a Comisiei Europene, în funcţie de care Comisia decide dacă aplică sau nu o reducere cu 25 % a fondurilor europene destinate plăţilor directe la hectar. Misiunea de audit a oficialilor europeni s-a încheiat vineri.Ministrul agriculturii Decebal Traian Remeş a declarat, recent, că fermierii vor primi subvenţia la hectar, indiferent de decizia Comisiei Europeane referitoare la o eventuală penalizare a României, prin reducerea cu 25 % a fondurilor europene destinate plăţilor directe la hectar.

România primeşte fonduri europene de 440 de milioane de euro pentru acordarea plăţilor directe la hectar în 2007, iar APIA este instituţia responsabilă cu gestionarea acestor fonduri. Pentru a evita practici frauduloa­se sau plăţi ilicite, statele membre trebuie să opereze un IACS pentru plăţile directe. Dacă statele membre nu operează adecvat aceste sisteme de control, Comisia decide ulterior corecţii financiare prin intermediul unor controale financiare anuale.

Potrivit normelor Uniunii Europene, APIA trebuie să respecte anumiţi paşi în administrarea fondurilor europene destinate plăţilor directe la hectar, de la depunerea cererilor, la introducerea acestora în baza de date sau la verificarea în teren a parcelelor. Pentru toate aceste demersuri există termene clare, pe care România trebuie să le respecte pentru a nu risca să piardă 25% din aceşti bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb