Record al valorii de tranzacţionare la Bursa Română de Mărfuri: aproape 45 milioane de dolari

C.P.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 24 ianuarie 2006

În perioada 16 - 20 ianuarie, în ringul Bursei Române de Mărfuri s-au desfăşurat 12 proceduri de achiziţii şi vînzări care au totalizat o valoare record de aproape 40 milioane dolari, la care îmbunătăţirea totală a preţurilor s-a cifrat la aproximativ 1,5 milioane dolari.

Cea mai mare valoare de tranzacţionare, de peste 38 milioane dolari a fost înregistrată în cadrul licitaţiei ordonate de CFR Marfă, care a achiziţionat motorină Euro 3 Diesel. Pentru această licitaţie, ordonatorul a realizat o îmbunătăţire de preţ, sub forma diferenţei favorabile dintre valoarea solicitată în oferta financiară şi cea de adjudecare de peste 1.200.000 dolari.

O altă valoare semnificativă a contractelor de achiziţii şi vîn-zări a fost înregistrată de Nuclearelectrica, care a achiziţionat prin intermediul ringului BRM serviciul de întreţinere şi reparaţii sisteme ventilaţie, cu o valoare de tranzacţionare de peste 920.000 dolari. La aceas-tă licitaţie, s-a realizat o îmbunătăţire a preţului de adjudecare de peste 170.000 dolari.

Alte valori importante ale contractelor de achiziţii desfăşurate în ringul bursier au fost înregistrate de CFR Irlu, care a realizat o valoare totală a tranzacţiilor de peste 400.000 dolari, Electrica Serv care a achiziţionat servicii de asigurare CASCO pentru autovehicule în valoare de peste 100.000 dolari.

În teritoriu, activitatea terminalelor Bursei Române de Mărfuri s-a materializat în proceduri de achiziţii şi vînzări care au depăşit nivelul de 5 milioane dolari.

Topul punctelor de lucru ale BRM în teritoriu, realizat pentru intervalul 16-20 ianuarie 2006 situează pe primul loc Terminalul Iaşi, cu o valoare contractuală de peste 5 milioane dolari, pentru licitaţia prin care CETSA Iaşi a achiziţionat 60.000 tone huilă energetică. La această licitaţie, s-a realizat o îmbunătăţire a preţului de adjudecare de peste 660.000 dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb