Regina Maria iniţiază un studiu care urmăreşte răspunsul imun postvaccinal împotriva covid

A.P.
Miscellanea / 1 februarie 2021

Regina Maria iniţiază un studiu care urmăreşte răspunsul imun postvaccinal împotriva covid

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA iniţiază primul studiu care evaluează răspunsul imun al organismului la vaccinarea împotriva COVID-19, potrivit Digi24.

REGINA MARIA, beneficiind de suportul ştiinţific al Prof. Univ. Dr. Victoria Aramă, îşi propune să evalueze dinamica anticorpilor post vaccinare.

Campania de vaccinare din România este un succes, cu peste 500.000 de persoane vaccinate până în acest moment. România se situează în Top 6 din Europa în ceea ce priveşte media vaccinurilor zilnice. Un procent de aproximativ 2,5% din populaţia ce necesită vaccinare a fost deja vaccinată, iar estimările arată faptul că 10,4 milioane de români se vor putea vaccina până la finalul lunii noiembrie.

REGINA MARIA va testa, într-o primă etapă a studiului, un eşantion de 300 de angajaţi care au fost deja vaccinaţi anti COVID-19. Măsurarea titrului de anticorpi se va realiza la o săptămână de la a doua doză de vaccin şi se va repeta la un interval de 3, respectiv 6 luni, un calendar aplicat şi în procesul de testare a eficienţei vaccinului în studiile clinice. Pentru a urmări evoluţia post-vaccinare, se va măsura nivelul anticorpilor anti SARS-CoV-2 cu ajutorul uneia dintre cele mai avansate şi performante metode de testare imunologică.

Studiul va permite analizarea în dinamică a evoluţiei nivelului de anticorpi obţinuţi post vaccinare. Acest demers vine în completarea studiului realizat anul trecut de Reţeaua de sănătate REGINA MARIA, în care a fost investigat răspunsul imun al pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Studiul desfăşurat în perioada august - septembrie 2020 de Reţeaua de sănătate furniza date importante despre modul în care forma de boală sau vârsta pacienţilor care au trecut prin COVID-19 influenţează dezvoltarea unui răspuns imun detectabil. Rezultatele au indicat faptul că 79% dintre persoanele infectate au prezentat anticorpi detectabili la momentul testării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb