Regista digitalizează primele 1.000 de instituţii publice şi îşi extinde activitatea către spitale şi instituţii de învăţământ

M.C.
Companii / 22 decembrie 2022

Regista digitalizează primele 1.000 de instituţii publice şi îşi extinde activitatea către spitale şi instituţii de învăţământ

Regista, soluţia pentru automatizarea şi eficientizarea proceselor din instituţiile publice şi companiile private din România, a atins pragul de 1.000 de organizaţii digitalizate la nivel naţional, conform unui comunicat remis astăzi redacţiei. Aplicaţia Regista, un produs Zitec, continuă să dezvolte şi să integreze noi module şi funcţionalităţi pentru clienţi, pentru a-i sprijini în procesul de îmbunătăţire a modului de lucru intern, dar şi în interacţiunea online cu cetăţenii.

Potrivit sursei citate. dintre primii 1.000 de clienţi Regista, cea mai mare pondere este reprezentată de primării. Până la momentul actual, 28.63% din totalul instituţiilor de acest fel au ales să simplifice procedurile birocratice cu ajutorul modulelor informatice oferite de Regista. De asemenea, aplicaţia devine populară şi la nivelul instituţiilor de învăţământ. Peste 100 şcoli, licee şi universităţi au implementat aceste funcţionalităţi în procesele zilnice, doar în anul 2022. Şi spitalele pot beneficia de îmbunătăţiri la nivel de proceduri administrative cu ajutorul Regista, atât în raport cu pacienţii, dar şi între departamentele interne, iar până în prezent, 17 instituţii medicale au introdus aplicaţia în fluxurile de lucru zilnice. Soluţia pentru digitalizarea activităţilor, Regista, poate fi integrată cu succes şi în mediul de lucru privat, acolo unde societăţile comerciale au nevoie de fluidizarea activităţilor, scurtarea timpului de lucru sau organizarea documentelor.

Creşterea numărului de clienţi Regista este constantă şi sigură, şi este asigurată în principal de interacţiunea directă între echipa de consultanţi specializaţi şi reprezentanţii instituţiilor publice, direct la sediul acestora. Pentru a facilita accesul tuturor entităţilor interesate de progresul digital, Regista oferă instituţiilor sau companiilor care doresc să beneficieze de aceste servicii posibilitatea de a testa gratuit aplicaţia pentru a descoperi toate funcţionalităţile disponibile, printr-o cerere de trimisă direct pe site-ul www.regista.ro, informează sursa.

Dacă primăriile reprezintă, în prezent, cea mai amplă categorie în raport cu numărul total de clienţi, creşterea cea mai importantă se înregistrează la nivelul instituţiilor de învăţământ. Din ce în ce mai multe şcoli, licee şi facultăţi descoperă avantajele pe care le poate aduce implementarea Regista în cadrul activităţilor administrative şi în interacţiunea cu elevii şi studenţii. Dacă la începutul anului, existau doar două instituţii din zona educaţiei în portofoliul companiei, numărul a crescut la 107, la care se adaugă şi 5 inspectorate şcolare judeţene care au integrat funcţionalităţile Regista.

La momentul actual, cele mai populare trei module folosite de către clienţii Regista sunt registratura online, managementul documentelor şi formularele electronice. Acestea sunt general valabile pentru toate categoriile de clienţi. Există însă şi câteva module specifice, disponibile doar primăriilor, precum Monitorul Oficial Local, dar şi modulul de Urbanism, care urmează să fie lansat în viitorul apropiat. Regista pune la dispoziţia clienţilor şi alte module, precum plăţi online, sesizări online sau programări. Popularitatea acestora, însă, este strâns legată de nivelul de educaţie digitală a utilizatorilor finali, fiind aşteptate creşteri pe termen lung.

Pe lângă modulele deja existente în cadrul aplicaţiei Regista, urmează să fie lansate alte noi funcţionalităţi pentru clienţi. Modulul de Urbanism este cel mai anticipat, însă nu este singurul ce va fi disponibil în viitorul apropiat. Echipa de dezvoltare lucrează în prezent şi la integrarea cu procesatoare de plăţi online pentru taxe şi impozite locale, dar şi la un registru pentru evidenţa sistemelor individuale adecvate de colectare şi de epurare (SIA), se prezizează în comunicat.

În 2023, Regista are ca obiectiv să îşi crească portofoliul de clienţi, în special în zona spitalelor şi a instituţiilor de învăţământ, fie că e vorba de şcoli, licee sau universităţi. În România, există aproximativ 400 - 600 de spitale ar putea beneficia de simplificarea procedurilor birocratice. În ceea ce priveşte zona educaţională, 6.000 de instituţii de învăţământ ar putea să implementeze module în cadrul operaţiunilor de zi cu zi. Regista doreşte să ajungă la cât mai mulţi clienţi din aceste două zone ce ar putea beneficia masiv datorită digitalizării.

Adoptarea de către instituţii a modulelor Regista, fie că este vorba despre structuri instituţionale din administraţia locală sau de şcoli şi spitale, prezintă mai multe avantaje. Digitalizarea instituţiilor este cel mai important aspect, iar aceasta contribuie la accelerarea procesului digital la nivel general al societăţii. Reducerea birocraţiei şi trecerea proceselor în online duce la o mai bună gestionare a documentelor şi arhivelor, la timpi mai mici de răspuns în relaţia cu utilizatorii finali, fie că este vorba despre pacienţi, cadre didactice sau elevi, la o comunicare mai bună între departamentele interne, la eficienţă sporită în activităţile zilnice şi la o raportare mai precisă, mai clară şi mai rapidă.

Astfel, în 2023, echipa Regista estimează că îşi va creşte portofoliul cu 60% faţă de anul 2022 pe segmentul de clienţi noi. La această cifră se adaugă şi vânzări suplimentare de module noi către clienţii deja existenţi.

"Digitalizarea este un subiect intens discutat în prezent, iar la nivel instituţional, România încă prezintă carenţe semnificative. Cu ajutorul unei aplicaţii precum Regista, însă, o instituţie publică îşi poate transforma şi îmbunătăţi semnificativ activităţile de zi cu zi, oferind în final mai mult confort cetăţenilor de rând, beneficiari principali ai serviciilor, fie că vorbim de zona educaţională sau de cea a sănătăţii. Progresul digital este deosebit de important în aceste vremuri şi ne bucurăm că putem accelera acest parcurs pentru fiecare dintre noii clienţi care aleg să folosească aceste servicii", declară Alex Lăpuşan, fondator Regista.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb