Reglări de conturi în interiorul partidelor parlamentare

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 29 iunie 2011

Atacurile între membrii aceleiaşi formaţiuni politice au devenit foarte frecvente în ultima săptămână. Membrii PDL îl atacă făţiş pe Traian Băsescu, fostul lider al acestui partid, din cauza Regelui Mihai, Victor Ponta a reuşit să câştige antipatia unei părţi a organizaţiei PSD Bucureşti după ce l-a debarcat pe Marian Vanghelie, în interiorul PNL există dispute pe tema viitorului candidat la Primăria Capitalei, iar în mijlocul UDMR regionalizarea a stârnit mai multe dispute decât toate temele din ultimii 10 ani.

Ultimele declaraţii publice ale preşedintelui Traian Băsescu au stârnit o adevărată furtună, inclusiv în sânul partidului de guvernământ. Nu puţini au fost pedeliştii care s-au delimitat de preşedinte după ce acesta l-a acuzat pe Regele Mihai de trădare, numindu-l "sluga ruşilor". Senatorul PDL, Radu F. Alexandru, i-a transmis preşedintelui o scrisoare extrem de dură, precizând că a simţit nevoia să i se adreseze lui Traian Băsescu din clipa în care a auzit declaraţiile, dar nu a făcut-o din teama de a nu se pronunţa "prea abrupt sub şocul emoţional" al comentariilor şi din speranţa că şeful statului va găsi o cale de a corecta "gravele erori": "Discursul ţinut în faţa Parlamentului ar fi fost cu siguranţă cadrul cel mai potrivit să îndreptaţi ce se mai putea îndrepta. Nu v-aţi dovedit capabil de un asemenea gest. În această situaţie, mă simt îndreptăţit şi obligat să declar public că apreciez opiniile dumneavoastră despre Istoria modernă a României ca incalificabile şi impardonabile, probe ale unei ignoranţe ce vă descalifică. (Prefer să vorbesc despre ignoranţă pentru că încă refuz să vă suspectez de rea-credinţă, un păcat infinit mai periculos, când cel în cauză ocupă cea mai înaltă demnitate în stat) (...) Dincolo de stupoare cred că obligă orice cetăţean conştient al României să-şi dea un răspuns ferm la întrebarea: < Mai pot să am încredere în discernământul şi în dreapta judecată a preşedintelui ţării? >. În ceea ce mă priveşte, cu o amărăciune pe care nu v-o ascund, răspunsul este NU". Mai rapid în a reacţiona vizavi de declaraţiile preşedintelui, europarlamentarul PDL, Cristian Preda, l-a contrat pe preşedinte pe aceeaşi temă: "Nu îmbrăţişez părerea preşedintelui referitor la abdicare, dar cred că suntem într-o epocă în care putem să discutăm diverse interpretări ale faptelor. Cât priveşte abdicarea, repet, sunt posibile diverse interpretări, suntem într-o epocă în care, vorba aia, s-a renunţat la manualul unic de istorie plecând de la ideea că e o pluralitate de interpretări".

Nici în PSD apele nu sunt mai liniştite. Debarcarea lui Marian Vanghelie, acesta a folosit un termen şi mai pitoresc, a stârnit numeroase comentarii, multe dintre el nu foarte măgulitoare la adresa preşedintelui Victor Ponta. Liderul PSD a anunţat că, "pentru perioada preelectorală", Organizaţia PSD Bucureşti va fi condusă de un Birou coordonator format din Rodica Nassar, Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Adrian Năstase, iar biroul va fi condus de el. " Nu e nimic. Ştiţi cum e? Viaţa e rotundă, se învârte rotund. Azi eşti, mâine nu mai eşti. Dumneavoastră (n.r. Adrian Năstase) ştiţi, aţi trecut prin asta, sunteţi prudent, sunteţi atent". Tensiuni sunt şi în filiala PNL Bucureşti. Recent, Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu s-au arătat deranjaţi că din interiorul partidului se fac speculaţii în presă cum că aceştia ar intenţiona să-l susţină la primăria generală pe Dan Diaconescu, în dauna lui Sorin Oprescu, cel mai probabil candidat al USL. Subiectul s-a închis repede, dar problema candidatului pentru cea mai mare primărie a ţării nu a fost încă tranşată.

Cum toţi parlamentarii intră în vacanţă, teoretic vor avea mai mult timp să-şi regleze problemele din interiorul partidelor din care fac parte, mai ales că bat la uşă câteva campanii electorale importante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb