REMUS BORZA: "Hidroelectrica va relua vânzarea microhidrocentralelor în februarie"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 ianuarie 2015

"Hidroelectrica va relua vânzarea microhidrocentralelor în februarie"

Hidroelectrica va relua, luna viitoare, licitaţiile pentru vânzarea microhidrocentralelor, ne-a declarat, ieri, Remus Borza, administratorul judiciar al companiei.

"Este vorba despre 22 de pachete de active totalizând 33 de microhidrocentrale, cu o putere instalată totală de 26 MW şi o energie de proiect totală de 79 GWh", ne-a precizat domnia sa.

Hidroelectrica mai deţine 128 de microhidrocentrale (MHC), cu putere instalată până la 4 MW fiecare. Dintre acestea, 23 de unităţi vor fi păstrate în portofoliu, fiind incluse în amenajări complexe, ne-a spus Remus Borza.

Cele 33 de microhidrocentrale care vor fi promovate la vânzare în februarie au clarificată situaţia juridică, iar 25 dintre acestea au mai fost licitate şi anul trecut, conform administratorului judiciar al Hidroelectrica.

Alte 32 de MCH sunt cu probleme juridice în curs de rezolvare, după care vor fi, de asemenea, licitate. Însă 27 de unităţi au probleme juridice cu rezolvare incertă, a adăugat Remus Borza.

Domnia sa a subliniat: "Două MCH sunt propuse pentru transfer: Bran Vechi - cu decizie finală de retrocedare către Dominic Habsburg; Ovidiu - nu are apă şi nu este funcţională. Aceasta din urmă se află înglobată în Ecluza Administraţiei Canalelor Navigabile (ACN), care a solicitat, în 2014, preluarea prin transfer a microhidrocentralei. Acţionarii Hidroelectrica au aprobat transferul cu plată şi acum aşteptăm răspunsul ACN".

Microhidrocentralele care vor fi scoase la vânzare în februarie sunt amplasate în Suceava, Bacău, Neamţ, Hunedoara, Maramureş, Braşov, Arad, Sibiu, Argeş, Buzău, Vâlcea, Timiş.

Cea mai recentă licitaţie organizată de Hidroelectrica a fost organizată în perioada 15-18 septembrie 2014, pentru vânzarea a 27 de microhidrocentrale, cu o putere totală instalată de 20,3 MW şi o energie de proiect de 60,6 GWh.

În etapele precedente, începând cu iulie 2013, au fost vândute 21 de microhidrocentrale la preţul total de 69.283.135 lei (aproximativ 15.746.167 euro).

Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă în urmă cu aproximativ un an, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul traderilor de energie la denunţarea contractelor directe şi la decizia din 2012 de deschidere a procedurii insolvenţei. Curtea a transmis dosarele la rejudecare Tribunalului Bucureşti.

Prima dată, Hidroelectrica a stat în insolvenţă timp de un an, din vara anului 2012, până în iunie 2013.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se pare ca activitatea Hidroelectrica este mai mult juridica si de audit ( acum se ocupa de vanzari de active) decat de producere a curentului electric. Atat de multa incompetenta ca la Hidro greu mai gasesti chiar si prin tarile don Africa!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb