Renate Weber: Avem nevoie de noi politici publice

I.M.
Politică / 7 decembrie 2018

Renate Weber

Renate Weber

România ar trebui să promoveze politici publice care să urmărească reducerea "apetitului" tinerilor de a pleca din ţară şi crearea unor condiţii atractive de reîntoarcere celor care doresc acest lucru, a declarat astăzi europarlamentarul Renate Weber, la conferinţa internaţională "Agenda viitorului", organizată de Institutul de Studii Liberale (ISL), conform Agerpres.

Renate Weber a spus că o soluţie pentru a-i atrage pe românii plecaţi ar fi promovarea unor politici publice pentru susţinerea celor care alcătuiesc clasa de mijloc. Europarlamentarul a adăugat că cei care muncesc astăzi în diferite state ale UE nu se bucură de aceleaşi drepturi de care beneficiază cetăţenii din ţările respective, deşi ei contribuie mult la bugetul acestor state. Renate Weber s-a referit şi la conştientizarea faptului că cei care spun că vor să locuiască într-o ţară "ca afară" trebuie să accepte că au şi obligaţii, nu numai drepturi. Pe de altă parte, ea a atenţionat asupra digitalizării şi robotizării rapide, care schimbă total lucrurile.

În cadrul evenimentului, organizat de Institutul de Politici Liberale în parteneriat cu Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate, s-au dezbătut patru teme legate de fenomene care marchează în prezent societatea: migraţia, revoluţia digitală, modificările climatice şi globalizarea.

Dezbaterile au ca scop schimbul de idei pentru conturarea unei viziuni asupra viitorului României în perspectiva anului 2030. La eveniment au participat personalităţi care au prezentat şi analizat provocările politice, economice şi sociale cu care România se poate confrunta în viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb