RESPONSABIL AMERICAN: "Balonul chinezesc era în mod clar echipat cu instrumente de spionaj "

M.C.
Internaţional / 9 februarie 2023

"Balonul chinezesc era în mod clar echipat cu instrumente de spionaj "

Imagini suprinse de avioane militare americane arată că balonul chinezesc care a survolat Statele Unite săptămâna trecută era dotat cu instrumente de spionaj şi nu destinate meteorologiei, a declarat astăzi un responsabil la Washington, citat de AFP, conform Agerpres.

Fotografiile realizate de avioanele spion U2 indică faptul că materialul balonului "era în mod clar făcut pentru observare în scopuri de spionaj şi nu era dotat cu un echipament de balon-sondă meteo", a declarat acest responsabil al Departamentului de stat american, sub acoperirea anonimatului.

"Avea numeroase antene, un ansamblu probabil capabil să colecteze şi să geolocalizeze comunicaţii", a adăugat acesta într-un comunicat.

Balonul "era echipat cu panouri solare suficient de mari pentru a furniza energia necesară care să facă să funcţioneze captatoare multiple care colectează informaţii", a mai precizat el.

Washingtonul a doborât sâmbătă, în largul coastei sale la Atlantic, un balon care a survolat situri militare şi care a fost numită de Beijing aeronavă "civilă utilizată în scopuri de cercetare, în principal meteorologice".

Această dispută diplomatică l-a determinat pe şeful diplomaţiei americane Antony Blinken să amâne o vizită în China.

SUA estimează că balonul era controlat de armata chineză şi făcea parte dintr-o flotă de baloane trimise de Beijing deasupra a peste 40 de ţări de pe cinci continente, în scopuri de spionaj.

"Suntem convinşi că fabricantul balonului are o legătură directă cu armata chineză", a adăugat acest înalt responsabil.

El a indicat că Washingtonul ar lua în calcul eventuale măsuri împotriva responsabililor chinezi cu legături cu balonul, ceea ce ar putea însemna posibile sancţiuni pe viitor.

Autorităţile americane fac în continuare eforturi de a recolta resturile balonului în Atlantic, în apropiere de coastele Carolinei de Sud.

Mai devreme joi China a confirmat că refuzat un apel telefonic al şefului Pentagonului Lloyd Austin sâmbătă, la puţin timp după distrugerea balonului.

"Acest act iresponsabil şi grav eronat nu a creat un climat propice dialogului şi schimburilor între cele două armate", a precizat Ministerul chinez al Apărării.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. I-au prins pe chinezi cu matza in sac, pardon, cu spionajul in balon.

    1. Trebuie sa fi prost ca noaptea sa crezi asa ceva in secolul 21 !

      Exact ca tine.

    Nu am informatii sa contrazic ce spun americanii. Eu doar arat faptul ca NASA are un portofoliu urias de baloane stratosferice dotate cu senzori de comunicatii si panouri solare mari.

    "Another mission of opportunity is the Carolina Infrasound instrument, a small, 3-kilogram payload with infrasound microphones designed to record acoustic wave field activity in the stratosphere. Developed by the University of North Carolina at Chapel Hill, previous balloon flights of the instrument have recorded low-frequency sounds in the stratosphere, some of which are believed to be new to science." 

    In plus, mai exista si multitudinea de sateliti de orbita joasa Starlink despre care nimeni nu stie ce pot face ei, in afara misiunii oficiale. 

    Nu am informatii sa cred ce spun americanii. Dar si americanii spioneaza tot ce misca. Ba chiar si tot ce se scrie in online este trecut prin filtrul NSA. Asa ca ciocul mai mic, ricanilor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb