Restructurarea guvernului continuă să fie tărăgănată

Valentin Roman
Ziarul BURSA #Politică / 2 august 2006

Ignorînd modelul european de organizare a guvernelor, se pare că premierul Tăriceanu continuă să evite o restructurare adevărată, la nivel instituţional şi de personal a Executivului nostru. Senatorul democrat Marius Marinescu, vicepreşedintele Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Corupţiei şi Petiţii, ne-a semnalat că prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu nu a respectat Programul de Guvernare, votat în Par-lament, în privinţa res-tructurării Executivului.

Senatorul PD invocă modelul Uniunii Europene, unde secretarii de stat, subsecretarii de stat şi asimilaţii acestora, numiţi politic, au fost înlocuiţi cu înalţi funcţionari publici, specialişti în domeniile respective, numiţi prin concurs. Aşa cum am arătat într-un articol publicat cu ceva timp în urmă, în timp ce Guvernul Tăriceanu are aproximativ 200 de demnitari, Guvernul Marii Britanii are circa 40, iar în Germania şi Franţa, state cu suprafeţe şi număr de locuitori superioare ţării noastre, numărul demnitarilor este în jur de 30.

Un alt fapt semnalat de senatorul democrat este că, în ultimii 16 ani, "nu se cunoaşte nici un caz de predare-primire a gestiunii între demnitari, la încheierea, respectiv preluarea mandatului în Executiv, prin audit". Concluzia trasă de Marius Marinescu în urma acestei constatări este că "transmiterea informaţiilor de interes public nu se face într-un mod transparent". Domnia sa ne-a mai precizat că "o bună parte dintre demnitari este interesată doar de privilegii, imunităţi, drepturi, achiziţii publice cosmetizate şi împărţeala fondurilor de finanţare, în valoare de miliarde euro".

Senatorul PD invocă, drept argument în sprijinul afirmaţiei că restructurarea nu este dorită, răspunsul negativ primit din partea Executivului la propunerea sa legislativă referitoare la comasarea Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, a Agenţiei Române pentru Investiţii Străine şi a Direcţiei pentru Mediul de Afaceri într-o singură autoritate, care să funcţioneze prin intermediul unor oficii organizate la nivel regional şi judeţean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb