Restructurări masive în executivul Transelectrica

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 mai 2013

Restructurări masive în executivul Transelectrica

Update 08:30: Noua organigramă a fost aprobată aseară

Noua oganigramă a Transelectrica a fost aprobată aseară de Consiliul de Supraveghere, ne-au spus surse din companie.

---

În aprilie, 43% din personal era reprezentat de posturi de conducere

Actualul Consiliu de Supraveghere al Transelectrica a pregătit o nouă organigramă, prin care propune restructurări masive ale posturilor din executivul companiei. Potrivit unor surse apropiate situaţiei, prin implementarea noii organigrame, din totalul de 649 de posturi din executiv mai rămân 581 (33 de posturi se reduc din zona de senior management şi 27 din zona general management).

La baza acestei restructurări ar sta, după cum afirmă sursele citate, o analiză care relevă că, la nivelul lunii aprilie, 43% din totalul personalului Transelectrica era reprezentat de pos-turi de conducere, remunerate generos. În urma aplicării noii organigrame, acest procent scade la 29%.

În perioada 2007-2013, totatul posturilor executive din Transelectrica a urcat de la 523 la 649, în timp ce numărul personalului angajat la nivelul Dispeceratului Energetic Naţional (DEN) a rămas constant, iar numărul personalului la nivelul sucursalelor de transport a energiei electrice a scăzut.

Potrivit noii organigrame, Transelectrica va avea un număr redus de direcţii la nivel central: DEN cu Direcţia Operativă şi Direcţia Planificare şi Funcţionare a Sistemului Energetic Naţional, Direcţia Investiţii, Direcţia Tehnică şi Dezvoltare Reţea, Direcţia Exploatare şi Mentenanţă, Direcţia Servicii Suport, Direcţia Economică.

Cum consumul de energie electrică a scăzut cu 4,5% în primul trimes-tru, veniturile Transelectrica (trans-portatorul naţional de electricitate) sunt mai mici decât cele bugetate, iar compania trebuie să reducă fondul de salarii pentru acest an cu circa 1,6 milioane lei. Astfel, 30 de persoane vor fi concediate, mai spun sursele noastre, iar 28 de poziţii de directori de proiect vor fi desfiinţate. Unele direcţii se vor transforma în departamente, iar şefii acestor noi departamente vor avea venituri reduse, conform noii lor poziţii.

În Adunarea Generală a Acţionarilor Transelectrica din 30 mai, vor fi aleşi membrii Consiliului de Supraveghere ai companiei, selectaţi în baza ordonanţei privind managementul profesionist. Viitorul Consiliu de Supraveghere ar urma să numească directoratul companiei, dar şi conducerea direcţiilor din noua organigramă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. saracutii de ei, cum taie din conducere, oricum 43% era fff. putin, probabil nu mai au loc in birouri ca stau cate 2-3 la o masa. Fratilor exista o solutie...inchiriati inca o cladire, dar ceva mai mare, nu ca asta actuala, si puneti 90% la conducere, iar in statii si dispecerate mai taiati le vreo 50% din salarii ca pleaca singuri nu trebuie dati afara.. sa vezi atunci siguranta nationala cu 90% la conducere...sucesuri

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb