Reţeaua interlopă naţională

Materialul a fost realizat pe baza informaţiilor apărute în mass-media, de MIHAELA DALAR STANCA
Ziarul BURSA #Companii / 19 decembrie 2011

Reţeaua interlopă naţională

BUCUREŞTI

Sectorul 1: Clanurile "Gemenii", "Sadoveanu", "Buba", şi "Capone". "Gemenii" sunt acuzaţi că se ocupă cu furtul maşinilor de lux, fiind implicaţi în cazul controversat al furtului maşinii lui Gigi Becali.

Sectorul 2: Clanul Duduienilor, clanul Caran şi Gigi Corsicanu - liderul Galeriei Rapid. Duduienii şi Caranii se spune că s-ar ocupa de prostituţie, cămătărie, furturi din magazine şi locuinţe, trafic de droguri.

Sectorul 3: Clanurile Chira, Pietroi, Buntea şi Cuza. Clanul Buntea se pare că se ocupă în special cu afaceri cu fier vechi, iar clanul Cuza cu traficul de droguri, în cluburi de lux.

Sectorul 4: Clanul Sportivilor, cu predilecţie către furturi, tâlhării şi taxa de protecţie - cei care nu se conformează sunt ameninţaţi şi bătuţi.

Sectorul 5: Clanul lui Pian şi-a făcut apariţia după arestarea fraţilor Cămătaru şi se pare că se ocupă cu şantajul şi cămătăria. Clanul Şteoacă contează printre cei mai mari traficanţi de droguri din Capitală.

Sectorul 6: Clanul Luptătorilor, implicaţi în furtul armelor de la Ciorogârla.

DÂMBOVIŢA

Clanul Ghenosu pare să se bucure de sprijinul mai multor şefi din justiţie şi poliţie. Ghenosu are legături cu clanul Cordunenilor şi al fraţilor Cămătaru şi s-ar ocupa cu traficul de droguri, proxenetism, taxe protecţie.

ARGEŞ

Clanurile Cârciumaru, Căldăraru, Spartanii, Ciprienii. Clanul lui Titoaşcă se spune că ar fi practicat cămătăria în rândul unor funcţionari publici şi că are sprijin din partea unor magistraţi din judeţ.

PRAHOVA

Sandu Zamfir, zis Austrianu, se pare că se află în relaţii de prietenie cu Ghenosu, cei doi fiind legaţi amical şi de Cordunenii din Iaşi, Oneaţă şi fraţii Cămătaru. Pentru furt, ameninţări, şantaj şi tâlhărie, Austrianu a fost săltat de poliţie în iarna lui 2009, iar de atunci este în puşcărie, la Mărgineni.

ILFOV

Clanul Belgienilor, specializat în trafic de droguri (heroină), lipsire de libertate, proxenetism şi tâlhărie, se ştie că acţionează în zona căminelor studenţeşti din Bucureşti (Lacul Tei). La începutul acestui an, zece membri ai grupării au fost arestaţi, inclusiv doi dintre lideri.

GIURGIU

Clanul Butoane este cel implicat recent în scandalul dintr-un club din Giurgiu care s-a încheiat cu moartea unui baschetbalist american. Gruparea are de partea sa ajutorul primarului, reprezentant PNL. Se pare că "Butoane" sunt regii cămătăriei, proxenetismului, taxei de protecţie şi traficului de influenţă locale.

BUZĂU

Clanul buzoian al lui Feraru era cel care deţinea o reţea de prostituţie în Spania; liderul grupării, Costel Feraru, se află închis, în prezent, cu o condamnare pe şase ani.

BRĂILA

Titi şi Ionel Sgârcitu se spune că sunt prieteni cu şeful poliţiei din oraş. Ocupaţii favorite: cămătăria, şantajul, bătăile şi escrocheriile prin care se pare că au pus mâna pe casele câtorva naivi din Brăila, cu ajutorul unor notari. Sunt judecaţi în libertate pentru şantaj şi ultraj contra bunelor moravuri. Alţi "deochiaţi" brăileni: Titel Crăcănatu, asociat cu Nicu Ţăranu şi apropiat al lui Cocoş Băncuţă, zis Oaie.

CĂLĂRAŞI

Clanurile Chirmuş şi Buriga sunt cele mai noi apărute în zonă. În aprilie 2011, membrii celor două clanuri s-au luat la bătaie în plină stradă, cu săbii, bâte, cuţite, pietre şi pistoale.

IALOMIŢA

Clanul Frusin, cu aproximativ 35 de membri, majoritatea de etnie romă, este implicat în conflicte locale şi bătălii cu arme albe şi de foc.

OLT

Bercea Mondialul este cel care face legea - sunt celebre relaţiile sale de cumetrie cu Mircea Băsescu (interesantul frate al preşedintelui ţării) şi cadourile sale oferite public soţiei preşedintelui.

RÂMNICU-VÂLCEA

Gruparea Piele este rivală grupării Stoica - gangsterul Piele se pare că se află în relaţii de prietenie cu judecătorul Cerbeanu Gheorghe de la Tribunalul Vâlcea (suspendat din func­ţie şi trimis în judecată de DNA), consilierul judeţean Rădulescu Constantin şi şeful Poliţiei Govora, Popescu Paul.

DOLJ

Din Gruparea lui Enrico face parte Andrei Lazăr, fiul unui judecător. Ei îi au ca rivali pe cei din clanul lui Pară. Un al treilea clan - cel al lui Gigioc (se ocupă de cămătărie şi reglare de conturi) - este rival cu un al patrulea clan local, cel al lui Velcu.

GORJ

Până de curând, clanul Călina domina teritoriul, în rivalitate cu clanul Chiriac. Gangsterii se pare că racolau tinere într-un bar din localitate, pe care le exportau în Spania să se prostitueze. La începutul lunii iulie 2011, Tribunalul Gorj a condamnat la închisoare zece membri ai grupării. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

MEHEDINŢI

Emilian Ştefan, zis Naşu, se spune că aplica metode mafiote să extorcheze bani şi bijuterii. Victimele erau duse în pădure să-şi sape groapa. Agresorii le striveau degetele cu ciocanul sau le rupeau mâinile. Gangsterii se ocupau şi de cămătărie şi şantaj. Liderul se află în arest din martie 2010.

GALAŢI

Funcţia de "gangster şef" a rămas vacantă, după asasinarea lui Marian Ivan, situat în topul gangsterilor din ţara noastră. Favoriţii competiţiei pentru poziţie sunt Iulian Simion (zis Bilă) şi Nelu Ogeacă, ce se bucură de sprijinul clanurilor din Brăila.

VRANCEA

Clanul Pletoşilor, condus de Tătaru Vasile, este specializat în comercializarea ilegală a ţigărilor provenite din activităţi de contrabandă, în cămătărie şi în trafic cu autoturisme. Tot de aici, gruparea condusă de Argint Costică s-a specializat în taxa de protecţie colectată la noi şi în Italia.

NEAMŢ

Fraţii Măraru făceau afaceri imobiliare şi de cămătărie, înainte să fi fost împuşcaţi, la sfârşitul anului trecut, într-un bar, de către Cristian Chilat, angajat de Dumitru Mirones­cu (Puiu), un alt gangster local.

IAŞI

Fraţii Corduneanu sunt foşti campioni europeni de juniori la lupte libere. Cea mai mare afacere a lor o reprezintă reţeaua de hoţi acoperind 34 de ţări din Europa. În martie 2011, Curtea de Apel Cluj a decis să pună în libertate 11 membri ai grupării, pe motiv că au stat prea mult la puşcărie.

BACĂU

Gangsterul Ovidiu Hasan ispăşeşte o condamnare de anul trecut, pe o perioadă de patru ani. Hasan deţinea toate sexy-cluburile din Bacău, cluburi prin care ar fi trecut şi Monica Gabor (fostă Columbeanu).

VASLUI

Brigăzile Negre sunt rivale cu gangsterul Cel. Acestea se luptă pentru împărţirea zonelor de influenţă din oraş (unde percep taxe de protecţie).

În Bârlad, rivalitatea se dispută între clanurile Dura şi Drosu. În 2009, cele două familii au provocat un scandal în care s-au implicat nu mai puţin de 40 de invidizi. Din tot grupul, judecătorii au dispus arestarea doar a doi scandalagii. Fraţii Dura se spune că se ocupă cu traficul de droguri.

BOTOŞANI

Prieten cu fraţii Cămătaru, numitul Cap de Porc, liderul clanului Clămparu, se ocupă cu cele mai periculoase reţele de proxenetism. A fost condamnat anul acesta la 13 ani de închisoare, în lipsă.

CLUJ

Gangsterul Gore, care pare să fie labil psihic, este cercetat în prezent pentru tentativă de omor. În trecut, Gore şi-a tăiat superficial gâtul, în urma unei dispute verbale şi avea tot felul de închipuiri, crezându-se Dumnezeu.

BRAŞOV

Cele mai rău famate cartiere sunt cartierele Noua şi Dârste, unde activează Ştefan Cheţea - gangster care colaborează cu Radu Cristian Roşca, membru al clanului local al Sportivilor. Printre clanurile braşovene se infiltrase şi Tolea Ciumac (o vreme,vedeta tabloidelor).

SIBIU

Clanul Răcean este cunoscut pentru afacerile cu aur. Membrii acestei grupări obişnuiau să facă afaceri şi cu utilaje de construcţii, pe care le cumpărau în leasing şi apoi treceau firmele pe numele unor oameni ai străzii, însuşindu-şi aparatura.

ALBA

Claudiu Mircea Sibiştean din Alba are acuzaţii pentru tentativă de omor, tentativă de lipsire de libertate, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, lovire şi ameninţare. În iunie 2011, a fost "pedepsit" de Curtea de Apel Alba Iulia să execute un an de închisoare cu sus­pendare. În prezent este liber, deoarece sentinţa a fost definitivă.

SĂLAJ

Violenţe ale ţiganilor din Păuşa. Jumătate din neamul din sat (circa 25 de persoane) a fost arestat, în ultimii doi ani, dar scandalurile au continuat.

BISTRIŢA-NĂSĂUD

Daniel Pop, zis Mărdăritu, se ocupa de trafic de persoane şi proxenetism. El exporta prostituate în Elveţia. În 2009, gruparea din care face parte a fost reţinută de autorităţi.

HUNEDOARA

În spatele scandalului legat de furtul brăţărilor dacice se află gangsterii Spumă şi Bibanu, care conduc şi reţele de afaceri la negru şi cămătărie.

BIHOR

Romi Neguş este gangsterul implicat în mai multe bătăi de stradă şi scandaluri. Cu spargerea de locuinţe se spune ca s-ar ocupa Banda lui Porumbelu, condusă de Ciprian Porumb.

HARGHITA

Aici acţionează ca bandă infracţională Gruparea Secuiască, liderul grupării fiind Csibi Barna, implicat în multiple scandaluri.

COVASNA

Ungurul Gergik Mihai, cunoscut şi sub numele de Ninja Misi, şi-a câştigat notorietatea după ce a muşcat gâtul unui român, patron al unui club.

MARAMUREŞ

Gruparea "Cofenilor" acţionează în oraşul Borşa şi în zonele limitrofe acestuia şi se află în conflict cu clanul "Butenilor". Tot în Maramureş, îşi desfăşoară activitatea gruparea coordonată de Bogdan Gheorghe Pătruşel, despre care se spune că ar fi turnător la ofiţerii MAI, despre bandele rivale, obţinând protecţie.

SATU-MARE

Cei trei gangsteri care se ocupau cu perceperea taxelor de protecţie în Satu-Mare - Doru Tucaks, Nicolae Fuşele şi Bogdan Tărţan - se află după gratii.

ARAD

Clanul lui Uţu Rohozeanu, zis Ştefan cel Mare sau Vlad Ţepeş, contează drept cea mai mare şi mai violentă grupare de crimă organizată din vestul ţării, având la activ un conflict cu alt clan important din regiune, cel al lui Claudiu Baderca din Timişoara. În 2009, au fost reţinuţi de autorităţi, dar nu pentru mult timp.

TIMIŞ

Ionelaş Cârpaci în colaborare cu Stancu şi Covaci conduc afaceri cu imobiliare şi sunt cei mai temut, la ora actuală, în Timiş.

CARAŞ-SEVERIN

Gangsterul de origine sârbă, Slavco Avram, se ocupă cu contrabandă de ţigări. În urma agresării unui poliţist, a fost condamnat la patru ani de închisoare (avocatul său a făcut recurs).

CONSTANŢA

Capul lumii interlope din Cons­tanţa este Nuredin Beinur (finul lui Nicu Gheară). Beinur este acuzat de şantaj, evaziune fiscală şi delapidare şi este judecat în stare de libertate.

TULCEA

Orientaţi în special către afacerile de cămătărie, Viorel Curea, zis Uscatu, colaborează cu Ion Feraru, zis Ţepoi. Cei doi au fost arestaţi în 2009, dar au fost eliberaţi după câteva zile, din cauza unui viciu de procedură.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. subtire rau.

    1. numai prostii. asta s-a uitat prea mult la tv

      Interesant de stiut.

      Ce vroiai ma sa iti spuna si unde isi ascund astia cheile de la bicicleta?

    Make ! gulerasele albe, unde-s ? ai dat doar plevusca. Slab de tot. 

    Referitor la reţeaua interlopă din judeţul Harghita, în care este menţionat numele lui Csibi Barna...mare greşeală. Poate Csibi Istvan, fostul mafiot, despre care se spunea că s-ar ocupa cu trafic de arme, contrabandă, spălare de bani, taxa de protecţie şi expatriere de profituri, însă amintirea sărmanul secui Barna în acest context e nedrept.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb