Reţelele de socializare, sms-ul şi blogurile, noile vedete ale campaniei electorale

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 30 octombrie 2012

Politicienii încearcă să ţină pasul cu noile tendinţe în tehnologie şi comunicaţii, sms-ul, reţele de socializare, blogurile, devenind arme eficiente în bătălia electorală. Campaniile electorale de acum seamănă tot mai puţin cu cele de acum 20 de ani, afişele şi bannerele de pe străzi şi plicurile puse în cutiile poştale sunt înlocuite cu forme mult mai eficiente de a atrage atenţia votanţilor.

Cum e o tradiţie ca starturile în campania electorală să fie furate cu două trei săptămâni, nici de această dată lucrurile nu stau altfel. Un mesaj anti USL ia cu asalt telefoanele mobile ale electoratului, aparent sms-ul fiind trimis din străinătate. Textul este unul foarte virulent şi, chiar dacă sms-ul este unul nesolicitat, cu greu poţi să-l ignori: "Avertis-ment de conştientizare a pericolului de a fi condus de USL: Dictatura incompetenţei va sărăci complet România. Nivelul de trai se va înjumătăţi, taxele vor exploda. USL vrea să schimbe constituţia şi legile ţării după bunul plac, mărirea TVA, introducerea de noi taxe si mărirea celor existente. Deschideţi ochii! ". Cu certitudine că acesta este doar începutul unei campanii electorale diferite, atât ca desfăşurare, dar şi din punct de vedere al mijloacelor puse în joc. Spamul ("trimiterea masivă şi uneori repetată a mesajelor electronice nesolicitate, către persoane cu care expeditorul nu a avut niciodată contact şi a căror adresă electronică a fost obtinută pe căi ilegale") va fi rege. În plus campaniile negative, de denigrare a unui contracandidat, vor fi mult mai greu de oprit.

În campania electorală pentru alegerile locale, un candidat independent a obţinut procente importante, mult mai mari decât candidaţii unor partide, graţie unei strategii noi de a-şi face cunoscute mesajele şi proiectele. Candidatul independent Nicuşor Dan a obţinut 8,45% din voturile bucureştenilor pentru funcţia de primar general şi 4,7% din voturi pentru cea de consilier. Conform declaraţiilor sale acesta a primit din donaţii 45.000 de euro şi a cheltuit 50.000 de euro.

Reţele de socializare şi blogurile şi-au dovedit eficienţa şi în ceea ce priveşte răspândirea unui mesaj politic şi tocmai de aceea este de aşteptat ca în acest sfârşit de toamnă aces-tea să fie folosite la maxim de politicienii care visează să prindă un loc de deputat sau senator. Nu trebuie ignorată nici latura financiară a întregii chestiuni, o astfel de campanie fiind mult mai ieftină decât una clasică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb