Retragerea sprijinului politic îl relansează pe Iorgovan

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 16 septembrie 2005

Senatorul şi-a propus "să-i facă praf pe cei de la guvernare"

"Părintele Constituţiei" consideră că Mircea Geoană va fi un bun lider de partid abia peste 10-15 ani

Senatorul Antonie Iorgovan va depune o contestaţie la partid, în urma retragerii sprijinului politic din partea PSD, prin care urmează să ceară revenirea asupra situaţiei. Domnia sa a declarat, ieri, că era hotărît să demisioneze din PSD, în urma retragerii sprijinului, însă Ion Iliescu l-a determinat să renunţe la această idee: "În primul rînd a venit cu argumentul că şi eu l-am convins pe dumnealui să nu demisioneze din PSD".

Amintim că Antonie Iorgovan a afirmat miercuri, la Senat, că "teza parlamentului unicameral este o imbecilitate", afirmaţie care i-a adus retragerea sprijinului politic. Biroul Permanent Naţional al PSD a decis să-i retragă sprijinul politic atît pentru funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de integritate morală a PSD, cît şi pentru funcţia de secretar în Biroul Permanent al Senatului.

Antonie Iorgovan a afirmat că nu poate califica ceea ce s-a întîmplat în Biroul Permanent Naţional. Domnia sa a subliniat că atunci cînd faci politică trebuie să ştii care sînt riscurile. "Eu plătesc cu retragerea sprijinului politic. Pe mine nu mă fac funcţiile politice pînă la urmă", a spus Iorgovan.

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat că Antonie Iorgovan a avut ocazia în şedinţa grupului social democrat, ca şi în Biroul Permanent Naţional, să-şi argumenteze poziţia.

"Discuţiile pe care le-am avut cu senatorii au arătat, pe de o parte, dorinţa de a avea disciplină şi fermitate în acţiunea conducerii partidului, dar, în egală măsură, să arătăm că cei care au făcut o gravă greşeală miercuri, precum cea a domnului Iorgovan, trebuie să fie apreciaţi şi pentru lucrurile bune pe care le-au făcut în interiorul partidului", a spus Geoană.

Senatorul Antonie Iorgovan a declarat, pentru ziarul "Bursa", că în ceea ce priveşte activitatea domniei sale în viitor, în cadrul partidului şi al Senatului, intenţionează "să-i facă praf pe cei de la guvernare şi să reţină atenţia opiniei publice cu privire la legitimitatea actelor juridice promovate de < savanţii > Coaliţiei". În altă ordine de idei, Antonie Iorgovan ne-a spus că nu a fost sancţionat pe fondul problemei, ci din cauza limbajului folosit.

Antonie Iorgovan a mai apreciat că abia în 10-15 ani, Mircea Geoană va fi un bun lider de partid. Senatorul PSD intenţionează să candideze în viitor la o funcţie de conducere în formaţiune, însă ceea ce urmăreşte în mod special este candidatura la funcţia supremă în stat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb