La Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional s-a deschis recent o expoziţie de pictură semnată Angela Pasca. Gîndită ca o retrospectivă, expoziţia reuneşte pe simeze circa 40 de lucrări - uleiuri pe pînză, realizate de artistă în perioada 1941-2005, majoritatea portrete: Prinţesa Lia, Soprana Vivi Cîrje, George Radu Serafim, academicianul Simionescu, Cornel Todea, Dinu Săraru, din colecţii de stat şi particulare din Bucureşti şi Cluj.
"Artistul care porneşte în carieră ar trebui să realizeze darul cu care s-a născut, dar ar trebui să ştie că fără muncă, fără voinţă şi fără pasiune nimic nu se poate înfăptui", îi sfatuia artista la vernisaj pe mai tinerii săi confraţi, citată de Rompres.
Născută în anul 1921 la Braşov, Angela Pasca ia lecţii de pictură în timpul studiilor liceeale cu Gh. Chirovici şi D.Stoica. Între anii 1940-1944 studiază cu pictorul Eustaţiu Stoenescu. În perioada 1950-1970 artistă a făcut parte din colectivul Studioului de Arte Plastice al Armatei, ca artist şi grafician.
A participat la manifestări expoziţionale internaţionale de gen de la Berlin (1966), Budapesta (1969), Varşovia (1969, 1970), Belgrad (1969, 1970). Expoziţii personale a deschis la Bucureşti, Madrid şi Bruxelles.
Angela Pasca are lucrări în colecţii de stat şi particulare de peste hotare în Franţa, Belgia, Germania, SUA, Elveţia, Polonia, Spania. A ilustrat volume de versuri şi coperţi pentru Editurile Eminescu şi Albatros.
Peste 400 de picturi semnate Angela Pasca se află în patrimoniul Armatei: compoziţii de mare anvergură istoric-bataiste cu preponderenţă ecvestre, portrete, peisaje, naturi statice, grafică, gravură, desen, goasă, pastel, peniţă, acuarele, în muzeele Armatei din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj, Sibiu, precum şi la Cercurile Militare şi cluburile marilor unităţi din întreaga ţară. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.
La Sala Ronda şi Sala Foaier a Cercului Militar Naţional au fost deschise expoziţiile de pictură şi grafică semnate de Nicoleta Racikovski Costin şi sculptură în lemn aparţinînd artistului Dragoş Potecaşu.