Retrospectivă Angela Pasca la Galeria Artelor

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 14 ianuarie 2005

La Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional s-a deschis recent o expoziţie de pictură semnată Angela Pasca. Gîndită ca o retrospectivă, expoziţia reuneşte pe simeze circa 40 de lucrări - uleiuri pe pînză, realizate de artistă în perioada 1941-2005, majoritatea portrete: Prinţesa Lia, Soprana Vivi Cîrje, George Radu Serafim, academicianul Simionescu, Cornel Todea, Dinu Săraru, din colecţii de stat şi particulare din Bucureşti şi Cluj.

"Artistul care porneşte în carieră ar trebui să realizeze darul cu care s-a născut, dar ar trebui să ştie că fără muncă, fără voinţă şi fără pasiune nimic nu se poate înfăptui", îi sfatuia artista la vernisaj pe mai tinerii săi confraţi, citată de Rompres.

Născută în anul 1921 la Braşov, Angela Pasca ia lecţii de pictură în timpul studiilor liceeale cu Gh. Chirovici şi D.Stoica. Între anii 1940-1944 studiază cu pictorul Eustaţiu Stoenescu. În perioada 1950-1970 artistă a făcut parte din colectivul Studioului de Arte Plastice al Armatei, ca artist şi grafician.

A participat la manifestări expoziţionale internaţionale de gen de la Berlin (1966), Budapesta (1969), Varşovia (1969, 1970), Belgrad (1969, 1970). Expoziţii personale a deschis la Bucureşti, Madrid şi Bruxelles.

Angela Pasca are lucrări în colecţii de stat şi particulare de peste hotare în Franţa, Belgia, Germania, SUA, Elveţia, Polonia, Spania. A ilustrat volume de versuri şi coperţi pentru Editurile Eminescu şi Albatros.

Peste 400 de picturi semnate Angela Pasca se află în patrimoniul Armatei: compoziţii de mare anvergură istoric-bataiste cu preponderenţă ecvestre, portrete, peisaje, naturi statice, grafică, gravură, desen, goasă, pastel, peniţă, acuarele, în muzeele Armatei din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj, Sibiu, precum şi la Cercurile Militare şi cluburile marilor unităţi din întreaga ţară. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

La Sala Ronda şi Sala Foaier a Cercului Militar Naţional au fost deschise expoziţiile de pictură şi grafică semnate de Nicoleta Racikovski Costin şi sculptură în lemn aparţinînd artistului Dragoş Potecaşu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb