Reuniune de urgenţă a autorităţilor din Japonia pentru a analiza impactul Brexitului

L.B.
Internaţional / 25 iunie 2016

Reuniune de urgenţă a autorităţilor din Japonia pentru a analiza impactul Brexitului

Actualizare 12:45 Guvernul nipon şi Banca Japoniei au stabilit un plan comun pentru a face faţă efectelor Brexitului

Guvernul nipon şi Banca Japoniei au stabilit astăzi un plan de acţiuni coordonate pentru a face faţă posibilelor turbulenţe pe pieţele financiare ce pot apărea în urma succesului Brexitului la referendumul din Marea Britanie, relatează agenţia EFE, preluat de Agerpres.

"Am făcut schimb de informaţii şi am pregătit un răspuns pentru diversele mişcări ce se preconizează a avea loc începând de luni", a declarat vice-ministrul finanţe, însărcinat cu Afaceri Internaţionale, Masatsugu Asakawa, la finalul reuniunii de urgenţă.

"Se vehiculează o serie de scenarii conform cărora piaţa va căuta un nou echilibru şi va trebui să urmărim îndeaproape aceste evoluţii", a declarat Asakawa pentru agenţia Kyodo.

"Încercăm în orice moment să anticipăm cel mai rău dintre scenarii şi să analizăm modalitatea de a gestiona situaţia", a afirmat, la rândul său, unul dintre funcţionarii Agenţiei de Servicii financiare, care a luat parte la reuniune.

Vice-ministrul a subliniat că vor fi adoptate măsuri puternice pentru a garanta stabilitatea pieţei de valori.

După ce a fost anunţată victoria la urne a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, ministrul nipon al Finanţelor, Taro Aso, şi guvernatorul BoJ, Haruhiko Kuroda, au susţinut ieri ideea injecţiei de lichidităţi pe pieţe, pentru a le menţine stabile.

Totuşi, Aso a refuzat să spună dacă Tokio pregăteşte, în mod imediat, o intervenţie pe piaţa valutară pentru a stopa consolidarea yenului, care dăunează exporturilor nipone.

(L.B)

---------

Reprezentanţii Guvernului nipon şi cei ai Băncii centrale (BoJ) au convocat astăzi o reuniune de urgenţă pentru a analiza impactul economic al Brexitului, informează postul public de televiziune NHK, citat de agenţia EFE.

În centrul discuţiilor se vor afla, în afară de impactul pe care ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană îl va avea asupra economiei globale, şi efectele negative asupra monedei japoneze şi asupra companiilor nipone aflate pe teritoriul britanic, potrivit Agerpres.

Reuniunea are loc la o zi după ce victoria la referendum a Brexitului a provocat Bursei din Tokio cea mai mare scădere procentuală din ultimii doi ani, iar yenul a atins niveluri maxime după cele de la finele lui 2013 şi 2013 în raport cu dolarul şi euro.

Un yen scump minează competitivitatea marilor companii exportatoare japoneze, care îşi văd profiturile diminuate la repatriere.

Ieşirea Londrei din UE complică, totodată, agenda tratatului de liber schimb (TLC) pe care Tokio spera să îl semneze curând cu Bruxelles şi care constituie un instrument important pentru actualul Guvern nipon în vederea impulsionării reformelor structurale menite să facă mai competitivă a treia economie mondială.

Reprezentanţii Ministerului Economiei vor avea săptămâna viitoare o întâlnire cu conducerile companiilor nipone pentru a discuta despre viitoarele probleme cu care s-ar putea confrunta în operaţiunile pe care le desfăşoară pe teritoriul britanic şi european, conform NHK.

Japonia este, cu peste 1.300 de companii, al doilea cel mai mare investitor străin din Marea Britanie, după SUA, iar ieşirea din clubul celor 28 va aduce prejudicii enorme acestor companii care, probabil, vor pierde accesul direct la piaţa UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb