Reuniune ministerială la Bucureşti pentru consolidarea cooperării energetice regionale în Centrul şi Sud-Estul Europei

M.I.
Companii / 26 septembrie 2017

Reuniune ministerială la Bucureşti pentru consolidarea cooperării energetice regionale în Centrul şi Sud-Estul Europei

Ţara noastră va găzdui, joi, cea de-a 4 reuniune ministerială a iniţiativei de cooperare regională în Centrul şi Sud-Estul Europei (CESEC) în domeniul energiei, la care vor participa reprezentanţi ai Comisiei Europene, Vicepreşedintele Comisiei Europene Maro¹ ©efèoviè, responsabil de Uniunea Energiei, Comisarul pentru energie şi schimbări climatice, Miguel Arias Canete şi miniştrii energiei din 9 State Membre UE şi 8 State Părţi Contractante ale Comunităţii Energiei, implicate în această iniţiativă de cooperare regională, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

În document se arată: "Unul dintre obiectivele principale ale reuniunii ministeriale îl reprezintă semnarea Memorandumului de Înţelegere (MoU) de extindere a domeniului de activitate al CESEC la energie electrică, eficienţă energetică şi energii regenerabile. Memorandumul de Înţelegere va fi însoţit de un Plan de Acţiune cu măsuri şi proiecte energetice prioritare pentru îmbunătăţirea pieţei de energie electrică şi consolidarea securităţii energetice".

În comunicat se precizează că miniştrii energiei şi reprezentanţii Comisiei Europene vor evalua progresele realizate privind proiectele regionale în domeniul gazelor naturale.

Ministrul Toma Petcu a declarat: "Pentru România, reuniunea CESEC de la Bucureşti este o bună ocazie pentru a prezenta paşii înainte făcuţi în realizarea proiectelor de infrastructură energetică pe care ni le-am asumat, în primul rând proiectul BRUA, dar şi interconectările cu statele vecine şi multiplele proiecte pe care ni le-am propus împreună cu Guvernul Republicii Moldova. De asemenea, în discuţiile cu Vicepreşedintele ©efèoviè şi cu Comisarul Canete, vom avea ocazia să discutăm despre contribuţia României la realizarea Uniunii Energiei, a rolului nostru în consolidarea securităţii energetice regionale şi despre susţinerea rolului de actor global al UE în domeniul schimbărilor climatice. Reuniunea de la Bucureşti este un moment de referinţă pentru întreaga regiune prin deschiderea de noi posibilităţi de cooperare în domeniul infrastructurii de electricitate, eficienţă energetică şi energii regenerabile".

Iniţiativa CESEC, lansată în februarie 2015, vizează finalizarea rapidă a proiectelor prioritare de interconectare dezvoltate la nivelul regiunii, identificarea problemelor ce ţin de cadrul de reglementare, autorizare, coordonare şi punerea în aplicare a Planurilor de Acţiune aferente.

Până în prezent, au avut loc 3 întâlniri la nivel ministerial, la Sofia, Dubrovnik şi Budapesta. Decizia de extindere a domeniului de activitate a fost luată la Budapesta, septembrie 2016 iar de la începutul anului 2017 s-a desfăşurat activitatea grupurilor de lucru tehnice CESEC pe cele 3 subdomenii, electricitate, eficienţă energetică şi energii regenerabile pentru pregătirea MoU şi a Planului de Acţiune aferent, care vor fi andosate la nivel politic cu ocazia reuniunii de la Bucureşti, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb