Reuters: Producătorii de petrol din Marea Nordului solicită premierului laburist Starmer claritate fiscală

A.F.
Internaţional / 8 iulie

Reuters: Producătorii de petrol din Marea Nordului solicită premierului laburist Starmer claritate fiscală

Producătorii de petrol şi gaze din Marea Nordului l-au îndemnat pe noul premier laburist al Marii Britanii, Keir Starmer, să clarifice promisiunea sa electorală de a creşte impozitul pentru sector, avertizând că aceasta ar putea duce la o scădere rapidă a producţiei şi a veniturilor, relatează Reuters.

Partidul Laburist al lui Starmer a ajuns la putere în alegerile parlamentare de joia trecută, punând capăt celor 14 ani de guvernare conservatoare.

Manifestul partidului a promis că va consolida rapid energia regenerabilă a Marii Britanii, parţial prin creşterea taxelor asupra sectorului său de petrol şi gaze. De asemenea, a promis că va înceta eliberarea de noi licenţe în bazinul Mării Nordului.

David Whitehouse, directorul executiv al organismului industrial Offshore Energies UK, a declarat că sectorul şi investitorii sunt profund îngrijoraţi de planurile laburiştilor.

"Aceste politici, dacă sunt gestionate prost şi fără contribuţia industriei, vor ameninţa locurile de muncă şi vor submina decarbonizarea economiei Marii Britanii. Detaliile contează", a spus Whitehouse într-un comunicat.

Laburiştii au declarat că vor creşte cu 3 puncte procentuale taxa excepţională pentru producătorii de energie, impusă pentru prima dată în 2022, după ce preţurile energiei au crescut în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Taxa actuală de 35%, care se va aplica până în 2029, aduce povara fiscală totală asupra producătorilor la 75%, printre cele mai mari din lume.

Laburiştii au promis, de asemenea, că vor elimina aşa-numita alocaţie pentru investiţii, care scuteşte majoritatea profiturilor care sunt reinvestite în producţia de petrol şi gaze, dar a oferit puţine detalii.

David Latin, preşedintele producătorului Serica Energy, a spus că, fără claritate, investiţiile şi taxele din sector ar scădea rapid.

"Există această neînţelegere şi anume că, într-un fel, suntem o gâscă de aur şi vom continua să depunem ouă. Dar dacă nu hrăniţi gâsca cu dolari investiţi, aceasta nu vor mai face ouă, ", a declarat Latin pentru Reuters.

Taxa excepţională a şters majoritatea profiturilor producătorilor, anul trecut şi mulţi, inclusiv Harbour Energy, cel mai mare producător din regiune, a redus investiţiile şi a tăiat sute de locuri de muncă.

Mulţi dintre producători caută acum să achiziţioneze active dincolo de Marea Nordului.

Gilad Myerson, fost preşedinte executiv al Ithaca Energy, a spus laburiştilor trebuie să aleagă între producţia locală de petrol şi gaze sau importarea combustibilului.

"Politicile pe care laburiştii le-au sugerat în Manifestul lor pur şi simplu vor decima industria locală şi producţia locală. Singura mea speranţă este că, fiind acum la putere, să îşi revizuiască politicile energetice şi să se concentreze pe luarea unor decizii corecte din punct de vedere economic", a declarat Myerson pentru Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb