REZULTATE LA TREI LUNI Profitul SIF Muntenia a avansat de aproape 5 ori

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 mai 2013

Profitul SIF Muntenia a avansat de aproape 5 ori

SIF4 Muntenia a obţinut, în primul trimestru al anului curent, un profit de 21,4 milioane lei, de 5 ori mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport al societăţii.

Veniturile SIF4 au crescut cu 4% în primul trimestru al acestui an faţă de intervalul similar din 2012, la 31,3 milioane lei, iar cheltuielile au coborât de 2,6 ori, la 8,9 milioane lei.

Potrivit unui raport al SAI Muntenia, administratorul SIF Muntenia: "Societatea a continuat restructurarea portofoliului, în sensul vânzării de acţiuni la societăţi din sectorul financiar şi creşterea participaţiilor la societăţi din sectorul energetic. Investiţiile în trimestrul I în acţiuni cotate pe piaţa de capital au fost destul de reduse cantitativ, piaţa fiind după o lungă perioadă de creştere/ maxim local".

În perioada analizată, SIF4 a vândut acţiuni BRD în valoare de 8,2 milioane lei, diminuându-şi participaţia la 4,02%, de la 4,147% la finele lui 2012 şi a cumpărat acţiuni BVB şi Transgaz în valoare de 2,8 milioane lei.

Societatea de investiţii financiare a obţinut un câştig de 2 milioane lei din marcarea profiturilor înregistrate la fondurile Certinvest Leader, Certinvest Properties Ro, BRD Obligaţiuni, Raiffeisen Confort, Raiffeisen Confort seria 2 şi BT Invest 1, se mai arată în raport.

În luna februarie, SIF1 Banat-Crişana şi SIF Muntenia au anunţat intenţia SIF1 de a cumpăra Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat în conflict cu Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor societăţii (CRA) ales în iulie 2012.

După primele trei luni ale anului, SIF Muntenia avea un activ net de 1,182 miliarde lei, cu 11% peste valoarea de la sfârşitul anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb