Rezultate peste aşteptări în anul 2022 pentru companiile listate la Bursă de Valori Bucureşti

G.D.
Piaţa de Capital / 6 martie 2023

Rezultate peste aşteptări în anul 2022 pentru companiile listate la Bursă de Valori Bucureşti

În luna februarie, companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti au publicat rezultatele financiare neauditate pe care le-au obţinut în anul 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, aproape 9 companii din 10 au raportat o cifră de afaceri semnificativ mai mare, comparativ cu 4 din 10, la finalul lui 2021. 7 companii din 10 au raportat un profit semnificativ mai mare, faţă de 6 din 10 la finalul lui 2021. Doar 26% dintre companii au raportat un profit semnificativ mai mic, un procent similar se înregistra şi la finalul anului 2021.

S-a redus foarte mult numărul companiilor care au raportat cifra de afaceri sau profit similare cu cele înregistrate la finalul anului 2021 - sub 10%. Spre comparaţie, la finalul anului 2021, 4 din 10 companii au raportat cifra de afaceri similară cu anul precedent, iar 14% dintre societăţi au obţinut profituri similare cu anul anterior.

În ceea ce priveşte datoriile curente, 7 companii din 10 au acumulat Datorii pe termen scurt mai mari în anul 2022, semnificativ mai mult faţă de doar 3 din 10, la finalul lui 2021. Doar pentru 1 companie din 10 au scăzut semnificativ nivelul Datoriile pe termen scurt. Comparativ, la finalul lui 2021, 45% dintre companii au raportat Datoriile pe termen scurt semnificativ mai mici, subliniază sursa citată.

Per ansamblu, cele mai multe companii par să fi reuşit să includă creşterile de costuri în venituri, însă profitabilitatea a avut uşor de suferit. Acest aspect este mai puţîn vizibil, deoarece cele mai multe companii au reuşit să îşi crească semnificativ veniturile în anul 2022, ceea ce a dus, în multe cazuri, la creşterea profitului, însă la scăderea marjei de profit.

În concluzie, vedem o polarizare a rezultatelor financiare, care sunt semnificativ mai bune faţă de perioada similară din 2021. Totodată, din date rezultă nevoia crescută a companiilor de a se finanţa pentru realizarea activităţii, majoritatea creşterilor Datoriilor pe termen scurt raportate fiind legate de creştrea sumelor aferente creditelor pe termen scurt.

Rezultatele financiare pentru aproape 30 de companii listate pe Piaţă Principala şi Piaţă AeRO au fost prezentate în cadrul ediţiei din dată de 2 martie 2023 a evenimentului financiar online "The Power Table - Cum arată rezultatele financiare şi cum investim", realizat trimestrial de către platforma financiară BVBescu.ro.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucureşti şi Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, Ziarul Bursă, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, România Durabilă, Prahova Business, Reuşită TV şi Bucureşti Business (Parteneri media), se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Transel ectrica, dividende posibile 24%, granturi castigate iarna asta de 400 mil euro, mai mult decat toata capitalizarea firmei la BVB(CCA 1,4 mld lei).

    1. gata sefu ne infigem in ea, actiuni gratuite da? ca daca nu da nu e buna

    Nu conteaza, actiunile scad!

    Investitori morcovari! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb