RIB intră în "familia" Idea Bank

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 iulie 2014

RIB a anunţat că se va muta în Hermes Business Campus.

RIB a anunţat că se va muta în Hermes Business Campus.

Romanian International Bank (RIB), care a fost cumpărată anul trecut, de Getin Holding a anunţat, ieri că urmează să îşi schimbe numele în Idea Bank.

Această marcă este cea sub care operează grupul financiar polonez operează afaceri bancare în ţara de origine, în Rusia, în Ucraina şi în Belarus.

Idea Bank Polonia a fost creată în urma preluării GMAC Bank de către Getin Holding în anul 2010.

Instituţia de credit a operat iniţial doar pe Internet, primele agenţii fizice fiind deschise în iulie 2011, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Getin Holding.

Banca se adresează întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), printre serviciile oferite acestora numărându-se asistarea antreprenorilor în înregistrarea companiilor nou-înfiinţate, prin depunerea documentelor la autorităţi, în numele clienţilor, selectarea procedurii de raportare contabilă şi a companiei de contabilitate pentru clienţi, deschiderea de conturi bancare şi furnizarea de consultanţă financiară, afirmă reprezentanţii Getin Holding.

Cel mai popular produs al Idea Bank este, potrivit aceleiaşi surse, contul bancar fără comisioane ataşate, care permite clienţilor şi retragerea de bani de la orice bancomat din Polonia, fără niciun fel de costuri.

La sfârşitul lui mai, publicaţia poloneză Parkiet, citată de Reuters, a scris că Getin Holding ar dori să listeze Idea Bank pe Bursa de la Varşovia.

Directorul general al băncii a declarat ziarului că nu exclude intrarea pe bursa poloneză în ultimul trimestru al acestui an sau în primul trimestru al anului viitor.

Profitul Idea Bank a fost de 63,3 milioane zloţi (15,3 milioane euro), anul trecut, în creştere cu 30% faţă de anul precedent.

Getin Holding a finalizat preluarea RIB la începutul lunii decembrie a anului trecut, devenind acţionar unic.

RIB era deţinută de Daniel Roberts şi fosta sa soţie, Florina Roberts, cetăţeni americani. Cei doi aveau fiecare câte 44,7% din acţiuni.

La finalul anului trecut, RIB a primit de la noul acţionar o infuzie de capital de 22,76 milioane lei (5,09 milioane euro) şi un împrumut subordonat de 1,2 milioane euro.

Astfel, capitalul social a fost majorat de la 22,76 milioane lei la 77,99 milioane lei.

Tot la finele lui 2013, a fost numit un nou consiliu de administraţie, condus de Rafal Juszczak, vicepreşedinte Getin Holding.

Într-un interviu acordat ziarului BURSA la începutul acestui an, Rafal Juszczak şi Stephen Orlesky, noul CEO al RIB, ne-au declarat că planurile grupului polonez prevăd folosirea Romanian International Bank drept platformă pentru creşterea în ţara noastră, atât pe segmentul de retail, cât şi pe cel al companiilor mici.

Dintre inovaţiile pe care le au în vedere, domniile lor au menţionat noi abordări pentru permiterea deschiderilor de cont online, aplicaţii de banking pentru smartphone şi tablete, cu accent pe distribuţia de produse bancare prin canale avansate din punct de vedere tehnologic.

Getin Holding este controlat de Leszek Czarnecki, fondatorul grupului financiar, care deţine 55,8% din capitalul social.

RIB a mai anunţat, ieri, că urmează să îşi mute sediul central în clădirea Hermes Business Campus, unde va ocupa două etaje.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb