ROBERT BURLAN, RAIFFEISEN ASSET MANAGEMENT: Văd o creştere a pieţei noastre în 2021, poate cu două cifre incluzând dividendele

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 18 februarie 2021

Văd o creştere a pieţei noastre în 2021, poate cu două cifre incluzând dividendele

Nu mă aştept la o corecţie masivă a pieţei din Statele Unite, dar cred că performanţa va fi mai moderată, faţă de cea de anul trecut, a spus managerul de fond

Mă aştept la o creştere relativ importantă a pieţei noastre de acţiuni în acest an, poate cu două cifre incluzând şi dividendele, a spus ieri Robert Burlan, Head of Investment Management al Raiffeisen Asset Management, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Şi pentru piaţa din Statele Unite reprezentantul Raiffeisen Asset Management se aşteaptă la creştere în acest an, dar probabil mai redusă decât cea din 2020.

Robert Burlan a spus : "Piaţa americană a avut o performanţă foarte bună în cursul anului trecut, care a fost un an de scădere economică. Performanţa a fost susţintă, în special, de câteva sectoare sau câteva companii mari din domeniul tehnologiei. Ca atare, piaţa în ansamblu pare a fi scumpă din perspectiva multiplilor de tranzacţionare istorici. Însă, trebuie avut în vedere şi că din punct de vedere istoric, în acest moment, ratele de dobândă sunt mult mai jos. Iar faţă de piaţa instrumentelor cu venit fix, acţiunile nu sunt chiar atât de scumpe".

Dar, managerul de la Raiffeisen Asset Management a atras atenţia că, de la începutul anului, există o creştere a randamentului obligaţiunilor, ceea ce s-ar putea să reprezinte o anumită frână pentru piaţa acţiunilor.

"Nu mă aştept la o creştere consistentă a randamentelor (n.r. obligaţiunilor) care să deraieze piaţa de acţiuni pentru că, după acest an pandemic, atât guvernele cât şi corporaţiile sunt mult mai îndatorate, iar o creştere mai consistentă a ratelor va acţiona ca o frână imediată pentru recuperarea economică. Cred că banca centrală (n.r. Rezerva Federală) nu va permite acest lucru sau nu vom vedea o creştere foarte rapidă a ratelor de dobândă", a spus Robert Burlan.

Chiar şi Rezerva Federală a manifestat anul trecut o anumită flexibilitate în a permite inflaţiei să depăşească ţinta pentru o anumită perioadă de timp, a punctat managerul de fond, adăugând : "Ca atare, nu mă aştept la o corecţie masivă sau intrarea într-o piaţă «bear» în momentul acesta în Statele Unite, dar cred că performanţa va fi mai moderată, inclusiv raportată la cea de anul trecut".

Legat de piaţa noastră, Robert Burlan a amintit că, 2020 a fost un an cu performanţă aproape de zero incluzând şi câştigul din dividende.

"Multiplii de evaluare nu sunt atât de ridicaţi comparativ cu cei ai pieţelor dezvoltate, iar aşa cum arată şi debutul de an, mă aştept la o creştere relativ importantă în 2021. Poate double digit (n.r. cu două cifre), incluzând şi dividendele", a conchis managerul de fond.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb