Robert Negoiţă: "Nu cred că îmi afectează candidatura chemarea la DNA"

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 15 aprilie 2016

Robert Negoiţă: "Nu cred că îmi afectează candidatura chemarea la DNA"

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat joi că nu crede că va fi afectată candidatura sa ca urmare a chemării sale la DNA pentru că este vorba despre "o chestiune de acum 10 ani".

Întrebat dacă va fi afectată candidatura sa după chemarea la DNA, care îl urmăreşte penal penru evaziune fiscală în formă continuată, Negoiţă a spus: "Nu cred. De ce? Discutăm de o chestiune de acum 10 ani. Ce ar putea să afecteze a fost răsbătut şi răsdiscutat. Sunt foarte bucuros că am ocazia acum, să avem ocazia să o închidem."

Robert Negoiţă, prezent la semanarea protocolului dintre PSD şi UNPR pentru alegerile locale din Bucureşti, a mai spus că a fost chemat la DNA pentru că "s-a schimbat Codul penal şi acum sunt articolele diferite".

La rândul său, candidatul PSD la Primăria Bucureşti, Gabriela Firea, a spus că este vorba despre o plângere din 2009 şi că nu este vorba despre o faptă din timpul mandatului de primar al lui Negoiţă.

"Am văzut că este vorba despre o plângere făcută de domnul Blejnar, celebrul domn Blejnar, acum foarte mulţi ani în urmă, în 2009. Pe această plângere se bazează de fapt dosarul. Aşa cum ştiţi, PSD are o Comisie de integritate la nivel naţional care va analiza toate candidaturile ce vor fi depuse acolo. Repet faptul că nu este vorba despre o faptă din timpul mandatului de primar al domnului Negoiţă", a spus Firea, potrivit Mediafax.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei, este urmărit penal pentru evaziune fiscală în formă continuată, a transmis DNA, joi, într-un comunicat de presă.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Absolut deloc, daca ai pielea de mistret.

    Mi se pare corecta gandirea ta ca doar esti si tu politician de Dambovita, n-ai cum sa faci nota aparte. Nesimtirea e o virtute printre voi.

    Alt nesimtit!

    Ei nu afecteaza. Te ajuta daca nu altceva. :)))

    Basescu a castigat alegeri avand probleme mult mai grave decat Negoita. Si acum este bine merci.

     

    Populatia l-a votat pe Negoita stiindu-i problemele controversate ale platii tva ca dezvoltator persoana fizica. Nu s-a schimbat nimic. Doar masina politica DNA spera sa afecteze rezultatul scontat al alegerilor. 

     

    Negoita trebuie sa mearga mai departe la alegeri, sa fie ales iar apoi, daca DNA chiar are un caz valid, pe care l-a lasat in sertar 7 ani, desi nu avea nevoie de resurse umane pentru a-l trimite in judecata, cauza fiind foarte simpla si cu dovezi foarte transparente, atunci Negoita va face sau nu puscarie, conform deciziei judecatorului. Si vor avea loc alte alegeri.

    1. Negoitii trebuie sa-si plateasca datoriile. Cum sa vinzi sute de apartamente, sa zici ca esti persoana fizica, sa nu platesti TVA, apartamentele sa fie construite pe firme!

      anaf l-a executat deja, i-a pus sechestru pe apartamente, ce mai vrei?

      Faci ce spune legea, nu ce ți se pare ție că ar fi normal. Avocatul Biriș explică foarte clar situația TVA-ului retroactiv din acea perioadă.

       

      " Problema TVA-ului retroactiv nu a fost soluţionată nici până acum

      Fiscalitatea în privinţa dezvoltatorilor imobiliari persoane fizice este confuză din 2007 încoace. Nu se poate spune că administraţia fiscală a fost în necunoştinţă de cauză, consideră avocatul Biriş. De exemplu, toate tranzacţiile imobiliare sunt raportate de notari către administraţia fiscală încă din 2005. Acest lucru nu a oprit ANAF să demareze în anul 2009 campania de controale în rândul dezvoltatorilor imobiliari persoane fizice, pentru TVA-ul neplătit începând cu anul 2004. Potrivit estimărilor ANAF de atunci, numai în intervalul 2006 – 2008, persoanele fizice au vândut imobile de aproape 95 miliarde de lei noi (în jur de 25 miliarde de euro la cotaţiile vremii). Totuşi, acest lucru, nu a atras până în 2009 atenţia ANAF. Între timp, problema TVA-ului retroactiv a generat câteva mii de procese, respectiv costuri de administrare a proceselor, fără ca litigiul să fie soluţionat nici până în ziua de astăzi. În fapt, majoritatea persoanelor vizate nu a achitat taxa până acum, adaugă avocatul. " 

      Știi ce înseamnă lucrurile pe care Biriș le spune? Că ANAF-ul ticălos a tolerat portița din lege pentru că printre dezvoltatorii persoane fizice erau și prietenii politici ai lui Blejnar sau cei ai lui Daniel Chițoiu (șeful ANAF din 2007 care l-a precedat pe Blejnar). Care nu încasau TVA și aveau prețuri mai mici la apartamente față de concurență și care cotizau la partid. Și, după cum au spus Negoiță-ii în 2011, li s-au cerut 500 de mii € de la fisc ca să scape de problemă.

      Iar acum, DNA-ul face show politic înainte de alegeri folosind mecanismele mafiei pedeliste. 

      Ce lege spune ca cel care vinde sute sau mii de apartamente este persoana fizica si ca nu face acte de comert? Apartamente facute pe firma!

      Chiar pe Biris ti-ai gasist sa fundamenteze actiunile statului? Asta este un rozator care prin lucrarea lui subrezeste temeliile statului. Pacat de Ciolos! 

    I-am tinut dosarul la pastrare ca poate, poate prindeam un denunt de la Blejnar cum ca ar fi primit mita. Dar nu. Negoita nu a dat niciodata mita asa ca nu avem nimic despre coruptie sau abuz in serviciu la dosar. Dar am primit ordin sa il chemam de ochii presei pe la DNA si ne-am executat. Ordinele nu se discuta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb